Translate

2011-05-20

KOLa VÅRd-dagar i veckan som varit

Lunginflammation konstaterade den ljuslockiga akutläkaren på St Göran i lördags efter att jag röntgats. Du får stanna över natten så vi får hålla koll på dig eftersom du också har KOL. Det var bara att tacka och ta emot trots vårstädning och fönstertvätt hemma och lunch för syskon och Elin. Den långa förkylningen hade knäckt mig – jag var som ett ”utskitet äppelmos” som vännen Pelle en gång uttryckte sig – förkylning o KOL slår ut en – rena knocken. Jag fick en säng på AVA 33 – uttytt Akut Vårdavdelning och sedan startade en lång procedur. På söndag flyttades ”äppelmoset” till avd 19 medicin vilket innebar att nu skulle jag få stanna ytterligare några dagar – bara att tacksamt ta emot för nu var fönstren tvättade och lunchen med Elin uppskjuten till hösten.
Vad de kan dessa förtrollerskor av systrar i olika grader som nu omger mig! De pillar med nålar och sticker mig, tömmer mig på blod eller pumpar in nya mediciner via inhalation och dropp dag som natt och jag är tydligen mottaglig för avsevärd förbättring i andning o lungor – jag har börjat kunna tala! Åsså får jag syrgas – den livar upp minsann!
Vi är två i varje rum på den här avd. Jag delar rum med Bo 80 år – KOL-veteran som ständigt måste vara kopplad till syrgas. Vi har pratat mycket om våra problem och jag har fått reda på en hel del. Han tipsade mig om Danderyds lungklinik innan han åkte hem på måndagen. Ny rumskamrat – Manuel – nära 60 år, restaurangman med anor från Chile med bostad på Bråvallagatan!!! Trevligt! Vi hade en hel del att prata om.
Vi får god mat, varm, riklig och omväxlande – flera rätter att välja på.
I en rond uppmanade doktor Anna mig att – ”eftersom jag är gammal måste jag röra på mig” – ”har de inte ett gym som jag kan uppsöka” – borde ha varit min svarsreplik!
Vi konstaterade att jag låg i en av sjukhusets äldsta sängar med helt manuell manövrering som fordrade avsevärd handkraft. Jag var riktigt stolt att jag kunde manövrera den men så byttes den ut till en ny modern säng helt tryckknappsmanövrerad.
I torsdags kom Ronald o Ludde och hämtade mig sedan jag skrivits ut med en lång rad av fortsatta behandlingar.
Tack alla förtrollerskor och förtrollare på St Göran som hjälpt mig tillfriskna!!!
Vänsterklicka på collagen förstoras bilderna förhoppningsvis.

3 kommentarer:

 1. Underbart att du är hemma igen. Det var en pärs för dig i några dagar och oro för oss andra.
  Men framför allt var det bra att detta kom EFTER Petra-resan och inte före! Du klarade Petra!!!!
  Stor välkomsthem-kram,
  Anna

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra att sjukvården fungerar som den ska göra! Efter artikelserien i DN verkar det vara ett under. Håller med Anna om att det var tur att detta hände efter Petraresan.

  Stor kram
  Maria

  SvaraRadera
 3. Puss puss. Älskar dig. Tjejerna saknar dig också. Belle vill komma hem till dig på fika säger hon hela tiden. Bra att du är hemma igen. Massa kramar från oss alla tre. <3

  SvaraRadera