Translate

2006-09-28

Hej Sverige

Återigen är det Cecilia Sjöfararen ombord på skolskeppet T/S Gunilla som tagit kommandot i min blogg och berättar från sin andra resa:

2006-09-28 På väg genom Kielkanalen, Antwerpen, Belgien
Hej Sverige!

Hej Sverige!En hamn avklarad. Lübeck, en marsipanstad med 5 kyrkor, 4 kloster, massa shopping, fullt med tyska människor... Det är en mysig stad. Vi började med att på ankomstdag (20/9) göra stan. Hjälpte en kompis att göra sin tyska uppgift. Hon hade fått en bild av sin lärare som hon skulle hitta i staden. Det var ett marionettmuseum och vi hade inte så mycket annat för oss så vi gick in och tjeckade leget. Vi hade jätteroligt, det är skönt att komma ifrån båten och bara vara några stycken.

Dag 2 i Lübeck åkte vi allihop till Neungamme, ett koncentrationsläger under 2a världskriget. vi hade tyvärr bara tre timmar på oss där, och det kanske låter mycket, men när vi väl var där så räckte tiden knappt till.
På kvällen var vi på en minnesgudstjänst inne i staden. Det var till minne av Pamir, ett skolfartyg som sjönk ute på Atlanten -57. DSG har varit där vartenda år, men det var första gången i år som vi var där på årsdan. Vi hade egentligen vakt den här dagen, men det blev inte så mycket av det eftersom vi var iväg så mycket. men på natten var det de två obliatoriska timmarna. Jag fick som tur är sitta mellan 2-4. Rätt skönt.
Dag 3 var en allmän hänga-runt-i-stadendag. Lite projektarbete, lite fotboll mot en tysk skola. Surt, de vann på straffar... Jo jag skrev blogg för den här dagen (22/9) den tycker jag att ni ska läsa (på www.dsg.nu) Var lite trött på alla vanliga bloggar, så jag piffade till min lite. Blev rätt nöjd ändå :P .
Dag 4 var en till hänga-runt-i-stadendag. Satt bla på café väääldigt länge och njöt av livet. Senare på kvällen var vi i Mariakyrkan på en helt fantastisk orgelkonsert. Det var bland det mäktigaste jag någonsin varit med om. Så himla tufft. Världens största orgel med jag vet inte hur många pipor..
Dag 5. Ännu en slapp vaktdag. Stod i byssan (köket för er icke insatta) men vid 13 fick jag gå iväg på Hansa- museum. Det brukar man inte få göra, men jag hade velat göra det igår också, men då var det bara jag, så jag fick gå idag istället. Det var ett jätteroligt museum. En massa lådor att dra ut, knappar att trycka på och saker att snurra på. Kan inte bli mycket bättre, jo all text var ju på tyska, men det är sådant man får leva med..
På eftermiddagen hade vi roddtävling allihopa. Det var asroligt! Linnea, Filip och jag hade bildat "Samlaget redheaded albinos". Vi är alla tre rödhåriga och vi smetade vääldigt mycket solkräm i ansiktet och på kroppen så att vi verkligen såg ut som albinos. Eller franska mimare som någon uttryckte det... Vi var rätt oseriösa vad gällande rodd, men jag gissar på att vi hade roligast!
Dag 6 var sista dagen iland. Alla mina kompisar hade panik över vad de skulle göra och försvann sedan iväg ut på olika utflykter (utom de som hade vakt självklart) men jag valde, helt frivilligt att stanna kvar på båten och... PLUGGA!! Jag var jättenöjd med mitt beslut, även när folket kom tillbaka och berättade hur roligt de hade haft det. Det var skönt att komma ikapp med matten, och att bara stanna hemma på båten och ta det lugnt. Det är så himla skönt att vara ombord när det bara är ett fåtal, det blir en hel annan känsla.
Har seglat ett dygn nu och nu när vi har kommit igenom Kielkanalen ut på Elbe har det börjat att gunga lite... På fredag kommer vi fram till Antwerpen, 5 största hamnen i världen, som ligger i Belgien och inte i Nederländerna som jag trodde förrut.. Det är skönt att det är så korta seglingar, för är rätt trött på min vakt och iland kan du umgås över vakterna. Plugget ombord går bra. Jag tar verkligen tag i mitt liv den här resan. Har till och med en seriös träningsplan! Några eventuella kakor har det inte blivit än så länge. Har missat tillfällena.. Surt..
Morten, varsågod, jag är jättegärna gästkrönikör!
Jo, det måste jag ju berätta. Förra resan fick jag ju som sagt chokladtransport från Svedala och då inför den här resan tänkte jag att "nej det håller inte, jag får köpa med mig ett ordentligt lager så att jag klarar mig". Sorgligt, men sant så är det redan slut.. Haha, jag skrattar. Så himla typiskt.. Mamma, få inte araben på mig. Har självklart inte ätit allt själv och det är ju ändå bara två månader kvar... Sicken ursäkt.. Jaja, jag njöt. :D .
Nu ska jag gå och kinesa. Ska på vakt om tre timmar.. Ha det så himla bra och skicka en massa mejl till mig
elev40@ship.gunilla.nu
så att jag har något att roa mig med.

Lots of löööv. Puss C.
tillie_dg

Ja gör det skicka henne ett mail - det är hon värd!!!

3 kommentarer:

  1. hej morten! jag kan inte komma in på internet från båten, bara skicka email. sitter nu på internetcafe och skriver. vad glad jag är över att du är så intresserad av min resa. det är jättekul at du följer den med ett sådant intresse. vi hörs! kramar cecilia.

    SvaraRadera
  2. Hej morfar!! Forlat att jag inte skrivit, jag skrev ju i mailet att jag skulle lamna ett inlagg. Men jag fick typ for mig att jag gjort det, vilket jag inte har... Buu .... I vilket fall, har ar jag! Tycker som Cecilia att det ar jattekul att du foljer resan med sadant intresse! Saknar dig massor men snart ses vi!!! kraaaaaam till varldens basta morfar

    SvaraRadera
  3. hej det verkar vara en spännande resa jag läste.

    SvaraRadera