Translate

2006-10-09

Från Lars Rudolfssons cirkusteater till Cecilia Sjöfararens landkänning

I går kväll var jag på Orionteatern och såg en föreställning som kallas FUSK som kanske kan tydas med Fenomenal Uppvisning Styrka Kraft.
”En svävande nycircusföreställning med livemusik” var det!
Hur otroligt lätt de lekte med sina kroppar i de olika scenerna från början till det fantastiska trapetsnumret i slutet. Och musiken o sången som följde alla rörelserna så väl. Tänk om man kunde filma hela föreställningen för att bevara den – en sinnrik, vacker, rolig, lekfull och spännande teater. För visst är detta teater – stor teater - i Shakespeares anda. Här behövdes inga hörapparater för att uppfatta budskapet!!
Bravo Orionteatern och Bravo Lasse Rudolfsson och Bravo alla hans scenkonstnärer!!!!
Gå och se och häpna!

När jag kom hem ¨på kvällen fick jag i en reserapport läsa om vad en ung svensk gymnasist från det Seglande Gymnasiet gjorde en kväll när hon gick i land i Portsmouth och den rapporten vill jag inte undanhålla mina läsare. Dessutom finns det ett samband mellan ovanstående teaterhändelse och ”hoppilandkallan” i Portsmouth – Cecilia Sjöfararen är systerdotter till Lasse och jag är omåttligt stolt över vad de uträttar och att få vara släkt med dem.

Cecilia Sjöfararen berättar:
2006-10-08 23:01 Fareham, Portsmouth, Storbritannien
Liten Parentes
Tjohoo världen!! innan jag berättar om min vistelse i Antwerpen (och även i Paris!!), som jag ska skriva ihop när jag har tid, så vill jag bara berätta att nu sitter jag hos en engelsk familj i Fareham (tror jag att det heter) som ligger precis utanför Portsmouth. jag och Ella är här idag/inatt och kommer tillbaka till båten imorgon. Det är rätt schysst grej att vara här. Man vet inte riktigt hur lyckligt lottad man är. Det är en sådan himla skön grej våran skola.
Har inte så mycket mer att berätta, jo vi har ju ätit världens kanonmiddag. rostbiff, ungsrostad potatis, "greavvy", yorkshire pudding, kokt graving, kokta grönsaker, bla swede, christmas pudding, fruktsallad och självklart ost och kex och engelskt te. Liten kul grej är att i dag åt jag en likadan osy som jag åt i paris förra torsdagen :P . rätt schysst.
Jag tror att mamma kanske kan lägga upp en bild från Paris som hon förhoppningsvis fått på mejlen. mina bilder därifrån ligger på min dator på båten, ska försöka få upp några bilder när jag har connection med den datorn.
Nu ska ja se på brittisk såpopera. Ursäkta att det blev så hafsigt, känner mig lite jobbig bara som sitter uppe på deras internet istället för att socialisera med den engelska världen..
puss på er och lev livet!

Någon bild från Paris har vi ännu inte sett. Men vi ser fram emot vad en ”hoppilandkalla” gör i sjöfartsstaden Antverpen och hur hon kom till Paris – seglade de uppför Seine?

3 kommentarer:

  1. hej ja tetater är rätt kul att titta på man får ju skratta lite alla fall

    SvaraRadera
  2. teater skrev för fort där hee

    SvaraRadera
  3. Jag instämmer med Magnus. Det är roligt när man får skratta!

    SvaraRadera