Translate

2006-10-30

Sirius Liam Patrik

Sirius Liam Patrik
Det är jag det. I lördags döptes jag i Ängskyrkan hemma i Tumba. Så fick jag då äntligen ett namn på riktigt. Precis som mina tre äldre syskon så blev även jag uppkallad efter en stjärna – Sirius, huvudstjärnan i Stora hundens stjärnbild. Det var mycket trevligt i lördags när jag döptes. För en gång skull var det jag som var medelpunkten och själv tyckte jag att jag skötte mig finemang. Mycket folk hade kommit. Mormor, Farmor och Farfar, Mostrar flera stycken, Farbröderna med tant Pernilla, Gammelfaster Kajsa och naturligtvis Gammelmorfar. Och många andra.
Tyst och intresserad bars jag fram av min gudmor Pernilla, väninna till min mamma och min gudfar Joakim, kusin till min pappa. Pappa läste något som var viktigt att känna till. Sedan fick storasyster Mira hälla upp vatten i det vackra silverfatet på dopfunten och det gjorde hon utan att darra på manschetten. Det var rysligt spännande och hela församlingen följde med spänning vad hon då gjorde i stundens allvar. Sedan tog farbror prästen hand om mig och höll mig i ett stadigt grepp så jag trodde han skulle doppa hela huvudet i silverfatet och talade om vad jag skulle heta. Med orgelspel och lite sång avlutades det hela – vår lilla fina familjehögtid som någon sade att det var. Tack för att ni alla var med!
Sedan var det ett himla blixtrande och plåtande och jag kände att det var gott att få vara i centrum för så mycken uppmärksamhet. Sedan bjöds alla på kaffe och kakor och det blev mycket pratande. Själv hamnade jag i min lilla korg på golvet och kände mig kanske lite övergiven. Men då kom Morfar Morten fram och lyfte upp mig och jag fick sitta i hans knä vid bordet och då blev det skoj igen så jag nästan kiknade av skratt – Också berättade jag för honom vad han kunde skriva i sin blogg om den här dagen.
PS:. Från jorden sett är Sirius den klarast lysande stjärnan (bortsett från solen). Sirius ligger 8,6 ljusår från solen och är därmed en av de stjärnor som ligger närmast jorden.DS

3 kommentarer:

 1. Ja, det var en trevlig stund, Sirius! Men du glömde ju bort att skriva om när vi hälsade dig Välkommen! Då såg du lite förvånad ut. Krammmm

  SvaraRadera
 2. Jättefint berättat av Sirius för Gammelmorfar Morten. Så roligt att ha allt samlat med fina foton. Nu har jag sparat detta in i ett Word-dokument för att ha kvar i datorn.
  Stor kram,
  Anna

  SvaraRadera
 3. debate spent clinics locate benchmarking imposed geochemistry constabs deadlinenew appalachian recast
  lolikneri havaqatsu

  SvaraRadera