Translate

2006-07-08

Eftertaxering

Häromdagen fick jag ett brev på posten från Posten med följande lydelse:Inget fel i det. Det var jag som hade felat – postat ett brev med otillräckligt porto. Vem gör inte det ngn gång när kovan är knapp. Det var bara att bita i det sura äpplet och konstatera att storebror ser dig.
Men nu kommer det knepiga. På Seven o Eleven dit man numera skall gå för att köpa frimärken hade man bara Sverigemärken för 5:50/st. 6x5.50=33 kr och 5x5.50=27.50. Dilemma!! Var ligger ”Företagscenter” – ingen närstående vet. Aha Postkontoret i Gamla Stan – det gamla fina som jag ofta använde när jag jobbade skulle ju passa fint när jag skulle möta dottern Anna just i Gamla Stan. Tji fick jag – ombyggt till postmuseum – men kanske hade de frimärken att sälja – än en gång tji. Där stänger man ruljangsen kl 16 – och jag passerade där 16.30. Det började bli ont med tiden – 15 dagar hade jag på mig innan kronofogden skulle överta ärendet. Varför inte betalning via mitt internetkonto där jag vanligtvis betalar alla mina skulder hemifrån via min dator? Fanns det angivet ngt bank- eller postkonto dit jag kunde skicka erforderligt belopp – nej ingalunda. Jag ringde angivet telefonnummer för att fråga men det blev ett obevekligt NEJ! Gällande valuta är FRIMÄRKEN och inget annat – kanske någon reminiscens från den tiden det stod bokstäverna ”KUNGL” framför Posten och den danska komediennen Lulu Ziegler gjorde sin bejublade ”postfröken” hos Karl Gerhard På Folkan.
Jag kröp saktmodigt till korset och överlämnade i går via en brevlåda begärd talong vederbörligen frankerad med rätt belopp – hoppas jag - för julfrimärkena från 2004 saknar beloppsmarkering – och här är min enda verifikation på att jag fullgjort begärd ”eftertaxering”. Åsatta frimärken är från den tid Maj och jag samlade på nyutkomna frimärken som en slags investering för framtiden. Så rätt det blev till slut eller…….
Så här såg den till slut insända talongen ut:

---------
Det sägs – kan jag rapportera – att les cyklists nu har passerat Pyreneerna och den spanska gränsen den 7/7 och därför i vild förtjusning dansat Flamenco hela natten. Följ deras fantastiska strapatser på deras hemsida: http://www.simplesite.com/cyklisterna !!!
Det sägs vidare att barnbarnet Camilla som nu är i Kina och har jobb som TV-hallåa på en liten TV station för sisådär 100 miljoner tittare har lagt halva provinsen Hunan för sina fötter och äter kinesiska läckerheter som tuppkammar och hönsmagar på traktens ”guldkrogar”. Följ hennes äventyrliga resa på hennes blogg: http://camillasliv.blogspot.com/ !

2 kommentarer:

 1. Men mooooorfaaaar!!!! Du kan ju inte ta era sparade frimärken!!! Guud vad jag tycker synd om dig nu som var tvungen att ta dina antika sparade frimärken och betala till posten :((((

  Snart kommer jag och äter fläskpannkaka hos dig :)))

  Kraaaaaaaaam min älskade morfar!!

  SvaraRadera
 2. Vilken historia! Men det ar som nar man ska kopa frimarken, man vet inte langre var man kan gora det. Svenska Postvasendet har rasat samman! Annat ar det har Spanien och i Frankrike. Gamla, hederliga postkontor med langa koer!!

  Krammmmmm

  SvaraRadera