Translate

2006-06-14

Vi firar två celebra Huddingebor i veckan

Huddingetösen Berit Westergren, 70 år:
BERIT
född i Huddinge, uppväxt i Huddinge, , Bildade familj i Huddinge, Födde två pojkar i Huddinge, Lärarinna i Huddinge en riktig skolfröken i Huddinge – van att styra och ställa med några generationer Huddingeungar. Och det gjorde hon så bra att hon blev Rektor inte bara i en skola utan i tre Huddingeskolor samtidigt. Sedan tog hon över administrationen i halva Huddinge, Stadsdirektör i Huddinge – och blev med tiden en ganska mäktig pamp i sitt kära Huddinge – trots att hon under några år bodde ett stenkast utanför Huddinge, men det var väl bara en tidsfråga innan även den bostaden skulle inkorporeras i Huddinge – om hon hade fått som hon velat – och det brukade hon få eller……
Började skvärdansa i Huddinge – var annars – blev blixtkär i en lång och gänglig vänsterdansare, tillika Huddingebo under den allra första skvären i Huddinge Square Swingers och på den vägen är det. Och undan går det för nu är hon ordförande i Huddingeklubben och leder den med lust och fägring stor upp till A-dansndets spännande nivåer i Huddinge.

Och sist men inte minst nybliven FARMOR i Huddinge till Lille Ludvig född i Huddinge!!!
Ja må hon leva i många lyckliga år – i Huddinge!!!!Seglargossen Bertil Sunesson, 75 år:
BERTIL
, Pertil, Storebror och Danscharmör, född med den västra dialekten. Jag har hört att du som sexåring drog upp hamnens största ål – den s.k. gammel-ålen – en riktig baddare på sisådär en sex – sju meter och omskriven och fotad i gamla GP. Själv höll du på att ramla i plurret om inte några stuveriarbetare fått tag i dig och hjälpt dig att landa ålen.
Du blev chalmerist i elektricitet. I Telegrafverkets tjänst reste du sedan jorden runt och införde vad det nu var som vårt gamla televerk lågspänt kunde exportera. Tillsammans med din Jessie slog du dig ned i villa i någon utkant av Huddinge och skaffade sommarhus i närheten av Oxelösund där du exekverade seglandets svåra konst som du en gång lärt dig uti det fagra Bohuslän. Du har barnfamilj med barnbarnen Emma och Felicia i Trosa och en växande aktieportfölj.
Du är en i ”vårt järngäng från det vilda dansandet i Huset” där det hela började i vänskaplig sammanhållning och du åtog dig att med tiden bli vår andre ordförande i vårt illustra danssällskap.
Hej Bertil och grattis på din födelsedag!

1 kommentar:

  1. Stort GRATTIS!!! Hoppas ni båda hade jättefina och roliga födelsedagar!

    Morfar: idag var jag och skulle ordna visum. Tror du inte att jag behöver en officiell inbjudan från kinas myndigheter?! Herregud - jag fick spatt - åker ju på söndag. Ringde företaget jag ska jobba på i Kina och vi kom, efter mången språksvårigheter, på att jag ska låtsas vara turist istället. Ska dit imorgon igen. Hoppas det fungerar. kram

    SvaraRadera