Translate

2006-02-06

Veckan som varit – och just nu.

Först brände jag min högerhand när jag klantigt skulle ladda en gaständare från en gastub som tyvärr läckte ut på handen och i diskbänken. Det klantiga var att jag omgående kollade om tändaren funkade – och det gjorde den – och tände eld på vätskan som läckt ut. Det brann friskt i diskho och hand ett kort ögonblick och sedan var allt över. Handen svullnade och gjorde ordentligt ont och var obrukbar några dygn.
Några dagar senare var jag hos tandläkaren och det är ju numera ingenting att gnälla över. Jag brukar tåla kroppslig smärta något sånär men inte 7-8 bedövningssprutors vassa nålar i överkäken. Fy katten vilken smärta. Jag vred mig som en mask och tänkte på en ytterst obehaglig filmscen där Laurence Olivier som gammal sadistisk nazistdoktor torterade Dustin Hoffman i filmen ”Maratonmannen” genom att operera Dustin i munnen. Nu var det jag som satt där i tandläkarstolen och skulle opereras för inplantat – frivilligt - och kirurgen var vänligheten själv. Att det kan göra så ont just när sprutorna sticks in – Burr! Men jag blev iaf bedövad vilket underlättade den fortsatta behandlingen.
Ja, det var några smärtfyllda dagar. I övrigt störs jag av ömhet i hälen – eller är det kanske i själen (nej jag skojar) – en sprucken tumnagel och uppförsbackar i största allmänhet. Men annars är allt bra.
Just nu är det svinkallt utomhus – men sådant lär gå över – och jag har äntligen varit och gympat. Det var lite länge sedan – förhindrad av tandläkeri, handskada och allmän lättja. Men är nu förhoppningsvis i gång igen.
Förstår inte varför jag är så frusen av mig. Förr var vintern en härlig tid med sparkstötting och kälke i himmelsbacken – var den nu låg. Nu kurar jag framför brasan och försöker läsa en god bok. Just nu heter den Rubicon – och det vet ju alla att det var en flod som ngn gick över efter att ha kastat en tärning och sen var det kört med alla fina demokratiska tankar för ett slag.

Så har jag på internet hittat ett nytt fotobehandlingsprogram som heter Picasa och som jag har laddat ner gratis från Google. Det verkar vara ett bra program. Efter nerladdningen satte det omedelbart i gång att automatiskt samla ihop alla bilder jag har i datorn och presentera dem i foldrar på ett enda ställe varifrån jag kan plocka ihop till exvis collage vinklade härsan och tvärsan – kanske. Picasa har iaf sysselsatt mig nu i några dagar.

Eftersom jag var lite tveksam hur jag egentligen hittade Picasa så drömde jag t.o.m. första natten att det var ngn slags trojansk häst som jag fått in i datorn och att den nu stod och mumsade upp alla mina bilder. Drömmen var så verklig att jag faktiskt vaknade och slog på datorn för att kolla. Men där sov alla bilderna sin skönhetssömn och ingen saknades vad jag kunde se. Man liksom lever sig in i datorarbetet.

Denna vecka skall man ta stygnen efter operationen i munnen. Skönt! För det är som ett helt fisknät där just nu och risken är att man fastnar med tungan i garnen!

Nästa blogg blir mer spännande. Då seglar den vittbefarna sjöfararen Cecilia in i de Små Antillernas övärld och landar på Grenada. Följ med!

1 kommentar:

  1. Hahaha men morfar!! En sprucken tumnagel är väl inget :) Det förvånar mig dock inte att du sprungit upp mitt i natten för att kolla till datorn! Däremot förvånar det mig att du, den största datanörden av oss alla, ens stänger AV datorn!! Det trodde jag inte :)

    Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

    SvaraRadera