Translate

2006-01-08

På barnkalas

Fliten lyser i närstående bloggar. Men nu har jag kanske vaknat upp efter ngn slags influensa. – Tänk jag har inte varit och gympat sedan den 23 eller var det den 22/12!. Men nu lell – manyna, manyna – i morgon premiärdag för 2006 års gympa. Var det där ett senkommet nyårslöfte?
I går, lördag, var jag i alla fall på barnkalas – två stycken till och med samma dag. Det gäller att hänga med i svängarna! Först tillsammans med alla tre barnbarnsbarnen – Mira, Vega och lille Castor – på det årliga barnkalaset på Blasieholmen. Där var det hejsan, svejsan – fiskdamm med godispåse när vi kom, danskringgranen, saftochbullar, holiansroligochspännandetrollkarl, utmedgranendans, tecknad film med HiawathaPlutomedflerakändisar samt godispåsenärvigick!!! Det var bara så förtvivlat svårt att man måste gå därifrån när man har så roligt med alla nyfunna kompisar.

När vi sedan vinkat i väg varandra vid T-Centralen tog jag mig ut i snömodden ute i Täby och lyckades hitta rätt trappuppgång till nästa barnkalas – tre trappor utan hiss!! Där satt alla till bords och slevade i sig Ronalds legendariska kalopps . Hela Ronaldsklanen med farmor Dagny i spetsen tillsammans med son och de tre vackra döttrarna och fyra förtjusande barnbarn i åldrarna 14 till 3 månader plus ”ett på väg” presenterat i form av ett ”snapshot” via ultraljud som Emma stolt visade upp för mig – ja det var ngt att få vara med om!. Där fanns också den lilla sambofamiljen – mor o dotter.

Ja där var mycket kvinnlig fägring och tillhörande unga stiliga män.
Kalopsen räckte till en tallrik åt mig också på detta Ronalds barnkalas. Att han sedan - som alltid – skjutsade hem mig var en välgärning efter denna långa och innehållsrika dag!

4 kommentarer:

 1. Hej morfar!!!! Skriver fran ett internetcafe - har ju ingen egen internetuppkoppling an. Ni verkar ha haft det jattemysigt, bade pa barnkalaset och i Taby. Fast som jag sa sist sa tror jag att du ar den som har roligast pa barnkalasen - fiskdamm och godispase - det ar val du det?? kraaaaaaaaam och saknar dig!! Camilla

  SvaraRadera
 2. Som du håller igång är det ju som värsta gympan! Fina bilder du fått in i bloggen!! Kul att du kom och kul att så många kom (vi blev 16 st, 3 saknades). Krammmmmm

  SvaraRadera
 3. ja du det är som jag trott, att som pensionär har men det arbetssamt. Tänk vad man måste hinna vara överallt. Kul att du kom, fint att maten smakade. Och med tanke på att vi tog en sväng om Haninge på vägen hem var det tur att jag hade min MortenGPS i bilen. ha det.

  SvaraRadera
 4. Ja som sagt. det krävs en pensionär för att orka och hinna med allt.
  Johans e-mailadress blev kanske fel.. ska det vara kalle.bjorkman@ hp.com ????

  SvaraRadera