Translate

2006-01-23

Hänt i veckan

Oj! Nu har det gått mer än en vecka sedan jag skrev i min blogg. Men jag ser att den finns kvar och nu har ni haft god tid att bekanta er med min tuffa gästkrönikör, Cecilia, som nu har seglat över Atlanten och liksom en modern och kvinnlig Fritiof Andersson” på sailorvis gått i land på ”rio de la plata just där vid kanten av den blåa Atlanten och med Pampas bakom sig med flera hundra gröna mil” – ”för att dansa tango”! Njutit av den käcka brudens skildringar på kärvt sailortugg av sjölivet nu när hon lärt sig att ”spotta i lä och klättra i tackel och tåg”. Det kommer mera därifrån – men först något om vad som hänt under veckan som varit.

I söndags dansade mina stjärmbarnbarnsbarn ut julen för allra sistagången i år på Forum. Hemgång med en välfylld godispåse och små Barbiedockor och en gröngul dinosaurie – lyckan var fullständig!

Det finns mer Lycka! Hör här:
Morten: I går blev jag uppringd av Sofia Karlsson!
Någon: …och vem katten är Sofia Karlsson?
Morten: Det är hon som sjunger DanAnderssonpoesi så vackert!
Någon: Varför ringde hon dig?
Morten: Hon ville tacka mig!
Någon: För vad?
Morten: För en CD-skiva med bilder hon fick av mig när hon sjöng i Bervaldhallen i höstas. Jag hade fotat henne när hon uppträdde på Stortorgget i Gamla stan på Valborgsmässoaftonen och sjöng så vackert sina Dan Andersonlåtar. Nu frågade hon snällt om hon fick använda mina bilder på sin hemsida för at de var så bra.
Vad tror ni jag svarade???
Tänk att jag har fallit för en artistidol och att jag är en lyckans ”fan”! Min ursäkt är att hon sjunger Dan Andersson så himla bra

I övrigt har veckan varit huslig i hög grad. Middag för tolv personer på fredag kräver djupa kunskaper och förberedelser av huslig karaktär som städning, matlagning etc. Allt hade jag gjort alldeles själv! Vad jag bjöd på?
Det blev laxmackor, Lustgårdens provencalskt örtmarinerad lammgryta med råstuvad potatis och som efterrätt egenhändigt vispad äggtodyparfait med Calvadossmak. Jag var alldeles matt i höger arm efter allt vispande. Gästerna åt så det stänkte om dem och vi blev nog lite högljudda för vi sjöng vackra visor och var rätt glada!!! Men när de gick så hade de diskat – sådana gäster har jag! Det var ”Järngänget” som en gång för 10 år sedan startat Huddinge Skvär Swingers som jag samlat till en ”Treffpunkt Morten”. – så det så!
Avslutningsvis vill jag ge min yngsta dotter en komplimang. Visserligen är jag strängt tillsagd att inte uttala mig om hårfärg, ondulering och annat tillrättaläggande av utseendet men jag tycker att bif bild av Kajsa är söt. Hör här vad hennes dotter Caroline säger om bilden:
Bilden var på mamma. Det syntes klart och
tydligt att det var en makeover som utfärdats. Mamma var inte längre rödhårig, utan brunhårig. Hon hade inte längre långt hår, utan kort. Inte heller stod luggen åt alla håll, nej den låg fint över pannan. Kunde även skymta en dos rosa läppglans på de leende läpparna. Jättefint var det i alla fall!!

4 kommentarer:

 1. Gu vad du är duktig och laga mat! Så gott det låter. Ljusigt med Sofa-bilderna. Ska gå in på hennes sida och se om ngn bild kommit med. Glad att också du tyckte om nya frisyren. Sååå stor skillnad är det dock inte jämfört med tidigare....

  Krammmmmm

  SvaraRadera
 2. Håller med mamma om att du är så duktig, min favvomorfar:) Och det där med Sofia Karlsson är helt otroligt!!! Om Hasse Aro skulle ringa mig skulle jag troligtvis dö på fläcken, så jag förstår din lycka:) Har två tentor nästa vecka + ny skola + hemkommen pojkvän så det är därför jag varit lite svår att nå... Men om du vill får du gärna ringa mig i kväll eller i helgen. Miljoner kramar Camilla

  SvaraRadera
 3. Heeeej!! Ja visst e hon fin i håret. Håller med Millan -hade bandet "Scooter" ringt mig så hade jag också dött på fläcken!! Så du klarade det bra, behöll lugnet och konverserade med en otrolig säkerhet (fast du också säkert egentligen kunde dött på fläcken).

  Kraaaaaaaaaam

  SvaraRadera