Translate

2008-05-04

Bröllopet på Ulriksdal

Jag vknade tidigt i går morse – förväntansfull inför dagen – i dag bröllop på Ulriksdal och jag är inbjuden. Det är en vacker vårmorgon. Karlbergssjön ligger spegelblank bakom en trädridå av skir vårgrönska. Jag slår på datorn och loggar in mig in på Hannes blogg där hon i bild ser på mig och säger: ”OK hörni! Jag drar och gifter mig nu. Puss!”. Dagen D är inne för brudparet Hanne Sofie och hennes käraste Daniel.
Jag tar tunnelbanan till Bergshamra i mycket god tid så jag kan promenera i det vackra vårvädret genom skogen och alla vitsippsbackarna ner till Ulriksdal och Slottskapellet där vigseln skall äga rum.
Kapellet är i det närmaste fullsatt när Ronald för in sin dotter med tärnan Felicia mot altaret och den väntande brudgummen. Nu skall det alltså ske!
En så vacker brud, en så stilig brudgum som nu vigs samman och vi alla församlade känner stor glädje!
Så ungefär började jag mitt tal till brudparet när jag av tostmademoisellen Camilla under bröllopsmiddagen som serverades på Ulriksdals värdshus uppmanades att säga några ord. Jag fortsatte så här:
Kära Brudpar!
Bonus lär vara något bra – ( i synnerhet om man är en xxxdirektör)
I familjerna Högberg och Björkman talas det också om bonus – bonussystrar hör man ibland – och då undrar jag om det är förmätet av mig att här ställa mig upp som bonusmorfar för att säga några ord. (jag har iaf blivit placerad här bredvid brudens farmor och hon har gett mig sin tillåtelse)
Alltså: Käraste Bonnusdotterdotter Hanne Sofie som i dag står brud. Jag har tillåtit mig att gå ut i cybervärlden och kallat dig ”Lilla fröken Jäklar Anammat” (man kan gå in på Google och söka på de orden så kan man läsa vem det är).
Min Fröken Jäklar Anammat får det hon vill!!! Nu har hon ställt till med ett grandiost bröllop med det käraste hon har – sin Daniel
Bröllop skall vara en glad fest med många lyckönskningar för framtiden. Vi alla här i salen och den stora skara av kända och okända vänner som dagligen läser din fantastiska blogg vet vad du har att kämpa mot
Fortsätt käraste lilla bonusdotterdotter att vara en tuff brud med ett Jäklar Anamma mot det som gör ont i dig – ”det onda”. Du är nu allas vår lilla Fru Jäklar Anammat och vi vill så innerligt gärna att du skall leva lyckligt med din Daniel
Till Daniel vill jag bara vidarebefordra en uppmaning jag själv fick 1947:
”Daniel till din älskling viska
Jag skall diska”
Brudparets skål! Vi önskar dem ALL Välgång och lycka!

Det var en glad och rolig middag med mycket och god mat och goda drycker och många överaskningar avslutad med en magnifik bröllopstårta i flera våningar.
Ja det finns mycket att berätta om från denna glada fest och att tacka för!!!
Cch det gör jag med bif fotocollage som kanske kan förstoras om man vänsterklickar på det.
Tack arrangerande eldsjälar som syskonen Monika och Mats, mamma Berit och pappa Sven och sångduetten CarolineoKajsa och alla andra för denna glada bröllopsfest där jag till sist fick dansa brudvals med mitt käraste barnbarn (alla mina bb är mina käraste) Camilla!!


4 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder, vilken vacker brud och vilket fint tal!!
  Kram Maria R

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Ja, det var ett fint tal och ett fantastiskt bröllop som var mycket vackert med mycket värme och skratt. Hanne var en såååå vacker brud och Daniel en så vacker brudgum.

  Krammmm Kajsa

  SvaraRadera
 3. Hej vad fina bilder du har och det var ett jättefint tal du höll för de två vackra.
  Mvh Eva

  SvaraRadera
 4. Underbar berättelse om ett underbart bröllop.
  Jag gillar ditt tal och så roligt att se alla fina bilder.
  Stor kram,
  Anna

  SvaraRadera