Translate

2008-02-16

Pirater och hajar!

Här ny rapport från den skrivande sjöfararen Cecilia från den seglande gymnasieskolan på Öckerö: http://www.ockerogymnasieskola.se/
ombord på T/S Gunilla: http://www.gunilla.nu/framesets/frameset_svensk.htm
Klicka in er på de här hemsidorna och läs mer om vad svensk ungdom får och kan göra!!!
Hej hörrni!
Vi har anlänt till Belize och vi ligger nu ankrade utanför staden Puenta gorda. vi kom hit igår förmiddag, men jag har inte varit iland än.

Igår fick ingen gå iland, vi blev nämligen bordade av pirater! vi fick två alternativ, antingen gå på plankan, eller gå ner och byta om till piratkläder. alla valde, konstigt nog, att byta om. sedan utförde vi vaktvis olika uppdrag, svara på gåtor, leta ledtrådar i komposthinken, kasta prick och avlossa potatisar i egenkonstruerad potatiskatapult. vi var den enda vakten som lyckades träffa den utsatta hinken.
Alla ledtrådar ledde sedan fram till ett manus. vi i styrbord skulle sätta ihop en balett om piraternas pirat som var olyckligt kär. alla vakter hade fått samma manus, men de skulle utföras på olika sätt. vi hade himla kul, fick med alla interskämten från tidigare resor så våran publik skrattade hysteriskt.
Och hur är det då att vara utklädd pirat ombord på en båt? tänk på den mest lyckade maskerad som du har varit på och dubbla den känslan några gånger. att som pirat få klättra i masten och kasta tampar och skrika "kasta ynkryggern överbord!" och verkligen mena det förstärker maskeradkänslan något så mycket.
Värmen tog hårt, så efter att sprungit runt som pirater en halvdag var vi helt slut och vid 2000 var de flesta redo attgå och lägga sig.
Vi ska göra ett besök i en mayaindianby här i Belize, så vi har blivit uppdelade. har idag därför haft vakt med alla personer som sover överkoj tvärskepps. himla kul att få arbeta med människor utanför min vakt. överkojer långskepps är lediga och alla underkojerna har åkt iväg till byn. det är skönt att vara så få ombord, känslan blir ytterligare familjär. när vi vinkade av underkojerna i vattentaxin.
I morse skriker överstyrman till "haj på styrbords sida!!". och vad simmade där om inte mamma haj och mini haj. tre timmar senare badade vi just där. sången "hajarna, hajarna, hajarna... och mamma haj, dudutudut..." fick en helt ny innebörd. det var ingen som vågade plaska särskilt mycket med fötterna...
Vår maskinist lyckades få båda två på kroken under eftermiddagen, men de slet sig båda två och sen dess har vi inte sett till dem. kanske till och med att man vågar sig på ett litet dopp nu innan middag utan rädsla att bli nafsad i tårna...do you shark?
Ska nu träna lite, så att man kan komma hem både solbränd och vältränad
:P .ha det så bra! kramar cecilia.De har skolbänken med sig...


...och mssor med frisk luft - under fötterna!

2 kommentarer:

 1. Vilken härlig resa! Fast bada med hajar!?! Jag hade aldrig vågat... kraaaam Camilla

  SvaraRadera
 2. Hej Mårten

  Vilka fantastiska äventyr de har varit med om. kul att se att du håller blogen uppdaterad så ofta. Det är alltid kul att läsa vad du skriver.

  Snart bär det av till egypten för mig. Det blir först till Hurughada för att hälsa på min lillasyster frida som jobbar där, och sen till
  Alexandria för konferans. Förhoppningsvis hinner jag även med en utflykt till pyramiderna.

  Annars är allt bra med mig och Jonas. Det är skönt att det snart är vår.

  Ta hand om dig tills vi hörs igen

  Många hälsningar från Ylva

  SvaraRadera