Translate

2008-02-09

"Det är rätt gott att leva ibland" säger Cecilia Söfararen från paradisön Provedencia


ohoj!
Vi ligger nu till ankars utanför ön Provedencia, Paradisöarnas paradisö. var iland igår och hade det så himla skönt. verkligen såååååååå himla skönt. vi tog en taxi när vi kom iland och åkte till stranden, stranden med stort S. det var en bar, Rolando's, precis vid stranden med uteservering gjord av bambupinnar. de serverade grillad fisk med kokosnötsmjölksris och friterade plantings (matbananer).

Det är varmt och skönt på Provedencia, men vi kom med en kallfront och det har regnat en liten skur varje halvtimme. skönt, för då blir man inte överhettad, men solbränd har jag blivit, som en liten gris. men ja ja, ska inte klaga. hörde att ni nästan hade storm hemma .
Vi åkte en rundtur på ön och folket lever verkligen i slowmotion. ingenting går snabbt, men allting blir gjort. det bor ungefär 5000 personer på ön och de har en väg runt hela ön. den vägen är verkligen ett skämt. på ett ställe fanns det en skylt som på svenska betyder att vägrenen försvinner, men som på provedensiska betyder att ena körbanan försvinner. men våran taxichafför var van och det gick fint.
Kvällen tillbringade vi på Rolando's med stjärnhimmel och vågskvalp, reggeamusik och kompisar. det är rätt gott att leva ibland. I morgon ska vi ha en biologilektion. skolan ordnar en snorkelutflykt ut till korrallrevet som går runt ön. haha, det ska bli kul. känns som om vi har varit ute jättelänge, men det är bara en vecka. sjukt. har verkligen glömt bort regn och rusk. det är skönt att vara här. ha det så bra! kramar cecilia.


Rolandos bar med musikanter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar