Translate

2007-10-06

Hänt i vecka 0739

Måndag: Åmålsfolket, Ulla o Gunnar var på besök och tillsammans med kusinen Barbro gjorde vi stan osäker och roade oss med ett besök på Spårvägsmuseet och intilliggande Leksaksmuseum– båda absolut något att upptäcka – ute vid gamla Tegelviken på Söder. Därefter lunch på en trevlig veranda med utsikt över Hammarbyhamnen och tog sedan mätta och belåtna färjan till de fashionabla boställena i Södra Hammarbyhamnen där vi rundvandrade till Sikla Udde och tog Tvärbanan till Gullmarsplan där vi skildes. Ja se detta var verkligen en riktigt turistisk stockholmstur. Den gör jag gärna om!
Tisdag: Egentligen en s.k. städdag men ”städet” var sjukt så jag passade på att utföra verkligt ”ginnungaarbete” med att rengöra köksspis och spisfläkt – ett arbete som tog flera timmar i anspråk. Men nu är det gjort!. Återstår av höststädning – bokhyllor och fönster. Manyana, manyana!
Onsdag: Gymmet naturligtvis. Tre gånger i veckan är ett sådant där Martin Lutherkrav.
Torsdag: Premiär för en ”fot- o benmassage” på Axelssons på Gästrikegatan. Jag har rekommenderats att ta en sådan behandling för att få fart på blodomloppet i mina trötta apostlahästar: Det ni! Där var det löpande band och massageskola och jag blev snabbt omhändertagen av en duktig elev. När jag gick därifrån kändes det som jag fått vingar på fötterna och travade omkring ca 10 cm ovan marken – skönt!
Fredag:Årsmöte i Frans G. Bengtssonsällskapet med föredrag och middag på den trevliga Eriksbergs restaurang i Timmermansordens granitpalats. Där berättades det att Frans G. inte bara var poet och bestsellerförfattare – för nog var Röde Orm en bestseller - utan också var en urstyv översättare av engelsk och fransk poesi bl.a.
Lördag: En promenad för att kolla min nya stegräknare. Har hört att jag i min ålder borde avverka minst 4000 steg per dag. Dagens resultat i skrivande stund är 6380 steg – så det så!.
Det finns många ljusa ögonblick i mitt liv – ett av dem är när barnbarnet Camilla ringer mig från ngnstans där hon är just då och kramar om mig per telefon vilket hon gjorde i dag på eftermiddagen!!!
Till middag åt jag fläskpannkaka och färska fikon till efterrätt och löste en medelsvår suoduki.
Förra lördagen hade jag också gjort en fläskpannkaka men den kom barnbarnet Caroline och blivande mor till mitt femte barnbarnsbarn – ”femman” kallad – och åt upp, så Pierre och jag fick nöja oss med några pannbiffar. Det är dubbla portioner som gäller för Caroline just nu!!!

2 kommentarer:

 1. Ja, där ser man - du är en mycket upptagen man. Du kommer knappt att lägga märke till att du lagt av med dansandet!

  Jag såg dokumentärfilmen Blindsight igår. Den kan varmt rekommenderas, fast den tas tyvärr bort från bion idag. Den var helt fantastisk med lite sensmoral på slutet som kändes bra!

  Nu vet jag i vilken terräng Kajsa och Ronald kommer att vandra i upp till Mt Everest Base Camp på 5 200 m, om några veckor. Det gick bra för de blinda ungdommarna och då bör det gå bra för K&R också. Sa till Kajsa att filmen var bra för mental training och att sätta upp delmål. Det är inte bara toppen som räknas.

  Stor kram,
  Anna

  SvaraRadera
 2. Åtti bast, med stegräknare och vingar, fotmassage,gym och flitiga fingrar-blir trött bara av att tänka mej detta´inte bra och i min grav skola maskarna finna-en gammal orkeslös qvinna!MVH Gladiatan

  SvaraRadera