Translate

2008-01-21

Januaribestyr

Innan jag börjar denna blogg ber jag att blygsamt - men stolt - få visa "2007 års julklapp" alla kategorier:Redan den 21 januari och ännu ingen blogg skriven i nådens år 2008! Orsak? Har jag inte haft tid eller har jag bara sorglöst låtit dagarna gå? Nej då! Allmän verksamhet har pågått med att kasta ut julen, julgransplundring med ”småfolket” i Bååthska palatset, gå på hälsokontroller och få benmassage hos Axelssons, gymmet i vanlig ordning där en nyårsönskan äntligen blev uppfylld, tvättstuga och en Morten-träff enligt bif inbjudan via E-post till:

Anny, Bengt, Berit, Bertil, Eva, Göran, Helge, Ingvar, Margareta, Marianne, Soe!!!!!
Välkomna till Mortenträff
Fredagen den 18 januari klockan 1700

Föregående års instruktioner gäller
(I den mån det fanns några då)
Och för grannsämjan fanns följande meddelande anslaget i port och hiss:
Det kan bli
litet stoj och glam
nu på fredagskvällen
när ”järngänget” - ett antal
skvärdansare och 70++are kommer
och äter lammgryta hos mig!
Men sen går vi på disco
Hav överseende! Morten på 2 trappor
!

Middag för tolv personer en fredag kräver djupa kunskaper och förberedelser av huslig karaktär som städning, matlagning etc. Allt hade jag gjort alldeles själv! Vad jag bjöd på? Det blev laxmackor, Lustgårdens provencalskt örtmarinerade lammgryta med råstuvad potatis och som efterrätt egenhändigt vispad äggtodyparfait med Cognacssmak. Jag var alldeles matt i höger arm efter allt vispande. Gästerna åt så det stänkte om dem och vi blev nog lite högljudda för vi sjöng vackra visor och var rätt glada!!! Men när de gick så hade de diskat – sådana gäster har jag! Det var ”Järngänget” som en gång för 10 år sedan startat Huddinge Skvär Swingers som jag samlat till en ”Treffpunkt Morten”. – så det så!

4 kommentarer:

 1. Ett sån't bestyr Du måste haft. Fantastiskt ambitiöst. Jag är stolt över att vara Din brorsdotter. Har precis varit och gratulerat Jens som fyller 32 år idag. Nu väntar jag bara på barnbarn där också.
  Stor Kram
  A+A+A

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka Morten!!
  Jag blev lite orolig ett tag att du hade slutat blogga, men nu är allt som vanligt igen...skönt!
  Hoppas att allt är bra med dig!

  //Maria (i malmö)

  SvaraRadera
 3. Haha, är det Millan som gjort den där örngottet(?) månne?

  Det var på tiden att du börjat blogga igen! Kraaaaam

  SvaraRadera
 4. Ja det var verkligen dags med ny blog! Och jag är stolt över att vara din dotter med allt som du fixade inför middagen. 12 personer och du gjorde allt själv. Men bra att gästerna tog hand om disken... om det inte varit så, hade jag tänkt komma dan därpå och diska..:) :)

  SvaraRadera