Translate

2007-12-21

Två födelsedagstårtor på raken!

Första tårtan severades när den illustra föreningen Huddinge Square Swingers firades med ett 10-årskalas i lördags och jag tackade så här:

Huddinge Skvärdans Swingers!! Vilket namn – säger allt
En svängom i skvärdans uti Huddinge
”Dans” möter oss i många sammanhang. Magdans…, Kalvdans…., Danslysten….När de stora elefanterna dansar……Det var dans bort i vägen…..Dans på slak lina…Fröken får jag lov skall vi dansa ett tag……Vi går och dansar… Dansen den går….kanske på Svinsta skär som lär finnas i Bråviken utanför Kolmården…. Dansa min docka mens du är unger när du blir gammal så blir du så tunger…..men det gäller naturligtvis inte glada, ivriga, heta, dansanta, skvärdansande och charmerande seniorer i Husq…. Dansen ädla känslor föder…måntro bara det inte brejkar…..
Vi firar tio år i dag. Tio år av glad gemenskap och samvaro – egentligen har vi rätt trevligt på våra sammankomster - förutom att vi får lära oss och öva nya cåll. Det lär finnas i runda tal 6000 skvärdanscåll inkl variationer. Hur många cåll kan vi efter dessa tio år? Dum fråga! ”Golvets nivå” är det som gäller!

Men – och nu kanske jag kommit in på rätt spår - för att vi Husqmedlemmar skall få ha det så här trevligt och kunna träffas i glad gemenskap så fordras det en duktig styrelse – ett antal eldsjälar – en festkommitté som vill och verkligen kan greja till ett sådant här kalasfint kalas Tack Berit och compani
Den saken gjorde ni fan så bra
En skål uti botten för dem alla vi ta


Där var god mat vid vackert dukade långbord, underhållning, sångarglädje och modevisning av lite extra slag samt ett sånglustspel enl följande löpsedel:
Plåtslagare vittnar vanvördigt
Triangeldrama i grevligt gemak!
Vad ett rött sidenband kan ställa till med?
Här några bilder med en stolt ordförandegeneral i spetsen:

Primus Motor med hjärntrust


Modevisning

Andra tårtan serverades i söndags ute i Älvsjö på Tröskverksvägen – ett namn som får mig att osökt tänka på Falstaff Fakir som skaldade om ett ”ångtröskverk” i en julklappsvers – hos min brorssondotter Pia och hennes familj. Där var många som skulle dela på sonen Johannes födelsedagstårta – far och morföräldrar bröder och systrar i form av diverse småfolk som jag alla kände var en del av min kära släkt.. Tack Pia för att jag fick vara med! Några bilder får berätta:

När jag ändå är i farten passar jag på att gratulera brorsonen Anders som nu fyller 65+ dagen före julafton. Det var inte nådigt att som barn ha födelsedag strax före och särskilt dagarna efter jul – före jul fanns ingen tid att också köpa födelsedagspresent och efter fanns inga pengar kvar till födelsedagspresent fick man höra – särskilt om den inträffade i början av januari!!!

Ja, så är det plötsligt JUL i mitt hus – skinkan griljerd, laxen gravad och ”sillsallaten med äpplen och lök nyskuren à la Hagdahl i mitt flottiga kök” Ja .så flottigt är det just inte . Men hur det än blir så blir det gärna lite stökigt när man håller på i hushållet.
På julaftons morgon åker jag ut till min Maj och tänder ett ljus där hon vilar under den stora björken ute på Sandsborgs kyrkogård.
Mycket stolt bifogar jag här årets julkort som jag fått från min barnbarnsfamilj i Tumba och det får bli mitt julkort till er alla!


Vega, Sirius,Mira, Castor

God Jul !

Vänsterklicka på bilderna så förstoras de - kanske!

4 kommentarer:

 1. En riktigt God Jul önskar Agneta med hundarna Ayla och Alice.

  SvaraRadera
 2. En God Jul till både dig och alla som läser din blogg.
  Anna och Olle

  SvaraRadera
 3. En God Jul önskar jag också både dig och Agneta och alla andra som läser din blogg. Idag ska julsakerna fram, Ronald har gjort köttbullar och revbensspjäll och själv har jag latat mig fram till nu. Krammmmmmmm

  SvaraRadera
 4. Gott nytt år Morten!!

  /Maria

  SvaraRadera