Translate

2012-04-15

Heja John Skoog!

 John Skoog? Det är han som ensam ståtar med prefixet "1.1.1.1". i vår storfamiljs förteckning på efterlevande till de två som en gång för hundra år sedan startade oss alla när de möttes i Ammarnäs.
Men det är också han som enligt Helsingborgs Dagblad förvandlat hemorten Maglaby till ett Hollywood.
Jag citerar:
Maglabysonen John Skoog är i full gång med att filma en ny, längre novellfilm som utspelar sig i och kring Kvidinge och Maglaby. Det internationella filmteamet består av personer från både Polen och Danmark.
Johm Skoog är tillbaka i hemorten för att regissera en ny film. Den första kortfilmen "Sent på jorden" spelades in för två år sedan och hade premiär i fjol. Den här gången blir det en lite längre novellfilm, kanske en halvtimme lång med arbetsnamnet "Förår" eller "Flicka med gevär".
Det är ganska mycket kopplingar till den förra filmen. Det är inte en uppföljare men de är lika i stil och vissa personer som var med i förra filmen är med i denna också, säger John Skoog.
Idén till filmen fick John Skoog, som studerar film i Tyskland, när han i ett försök att lära sig tyska läste en notis om en tioårig flicka i München som hade stulit sin pappas jaktgevär och promenerat genom byn med det.
Totalt tar inspelningen tio dagar. Delar av filmteamet har redan jobbat intensivt med projektet i två månader och med postproduktionen ränar man inte med att ha filmen klar förrän i oktober. Allt är till stora delar egenfinansierat men lokala företag har hjälpt till med sponsring av bland annat mat.
Lycka till  med filmandet John!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar