Translate

2010-03-14

Datorhaveri o skådespel med trollspön

En fredagseftermiddag häromdagen satt jag vid datorn och arbetade med avskrifter av ett antal nyupptäckta familjebrev från 1930-talet – en intressant period i vår familjehistoria som jag nu skulle kunna med brevens hjälp berätta mera om. Arbetet omfattade 90 A4-sidor som jag nu höll på att korrekturläsa och lägga in egna kommentarer. Då helt plötsligt poppade det upp på skärmen en massa ovidkommande text och jag kunde inte fortsätta pågående arbete. Datorn hade infekterats av ngt virus och det var bara att stänga ned datorn efter ett försök att ladda ner de 90 sidorna brevavskrifter på en USB-pinne jag hade till hands. Min LaCie extra hårddisk var tack o lov inte inkopplad så jag visste att där fanns alla mina dokument o bilder sparade utom de just pågående 90 sidorna. Det blev en orolig kväll o natt med mardrömmar – Burr vad jag kände mig olycklig. Det var bara att gå ut o köpa en ny dator!!
Lördag – Jag tog fram en gammal Laptop jag har och kunde testa både USB:n och den extra hårddisken o kunde konstatera att där fanns allt kvar. Kajsa o Ronald vidtalades o de lovade komma och titta till eländet o jag skulle inte göra ngra egna försök. Söndag em kom Kajsa och med sitt trollspö återställde hon min dator i brukbart skick. Hur hon gjorde vet hon knappt själv så det var nog ett trollspö hon hade o jag var glad igen!!!

Och några timmar senare kunde vi gå på Orionteatern tillsamman med Anna o Olle och se Mor Courage regisserad av Lasse Rudolfsson och skratta o gråta över krig och elände men också om en Mors kärlek o omsorg om sina barn - just vad jag så gärna vill berätta om i vår familjehistoria
Undrar om också regisören Lasse har ngt slags trollspö när han skapar en sådan stark stämning på sin teaterscen?
Teaterbilderna har jagit från teaterns programblad som Martin Skoog har gjort.
Teatersupén åt vi tillsammans på Elie’s Kök o Bar på KatarinaBangata o när jag kom hem så var allt som förr – åtminstone vad datorn anbelangar – peppar, peppar!
Vänster klicka på bilderna!

1 kommentar:

  1. Visst var det en härlig föreställning! jag såg den med 15 elever från Grebbestads folkhögskola som alla älskade dem och blev hänförda. Helt underbart. jag ska se den igen den 27/3. tur att jag får...

    Kram
    Maria

    SvaraRadera