Translate

2007-11-10

Novemberdagar att minnas! Del 1

Mycket har och skall hända denna november 2007.

Allhelgonadagen träffade jag de stjärnögda barnbarnsbarnen, fyrväpplingen från Tumba, ute på Världsarvet Skogskyrkogården och gick med dem i snålblåsten en familjevisning av vad som sker därute. De små pinnade på över backarna men Morfar Morten sackade efter och mötte dem på nytt på ”Tallum” där det vankades lekrum, utställning och saft o bulle. Dagen avslutades med ljuständning och picknick på nybakad kardemummakaka vid Mormor Majs grav på Sandsborg.


Den 8:e november: Årsmöte i den illustra Föreningen 1924 Års Män Beslutades att föreningen skall ”nedlägga sina verktyg” och upphöra med sin verksamhet.
Kvällen avslutades med en festlig måltid på Restaurang Eriksberg där föreningens sista likvida medel satsades på en bejublad kabaré utförd av entertainern Mattias Enn och hans förtjusande och skönspelande pianist Carina som tillsamman tog oss tillbaka till 1900-talets stora kabaréstjärnor. Härligt men med vemod!!!!


Den 9:e november kom Kajsa och Ronald hem – välbehållna tack och lov – efter en tre veckors fotvandrande dust med Mount Everest-backarna – Jag tycker att de har utfört en bragd - Den tunna luften, de enorma höjdskillnaderna, primitiva fuktiga och kalla övernattningar måste övervinnas för att slutligen nå det planerade slutmålet Kalapathar på 5545 möh där de belönades med en av de mäktigaste utsikterna på hela jordklotet – den klassiska vyn av Everest med dess jättar av grannar.
Vandrarna Kajsa o Ronald har mycket att berättaVänsterklicka på bilderna så blir de kanske större och innehållsrikare!

3 kommentarer:

 1. Alltid lika trevligt att läsa om vad som händer i ditt liv, Morten. Snart dags för oss att träffas tycker vi i Älvsjö. Många kramar Pia, Jonas och barnen.

  SvaraRadera
 2. Många aktiviter för Dig Morten. Inte att förglömma namnsdagsfirande idag. Blev någon tårta eller kanske svartsoppa?
  Kram A+A+a

  SvaraRadera
 3. Hej Morfar! Åh vad mysigt det ser ut med picknicken! Vi måste höras ang fläskpannkaka snart. Jag ska jobba denna vecka också, eventuellt även i helgen. Imorse såg jag att mitt busskort går ut den 21a, så då fick jag för mig att jag måste ha valuta för pengarna jag lagt ner på busskortet och därmed jobba till den 21 också... Jaja, vi får se hur det blir. Kraaaaaaaam

  SvaraRadera