Translate

2007-11-02

De nådde Kalapathar!!!!

Ja så kom då äntligen ett livstecken fån våra Himalaja-vandrare Kajsa och Ronald. De har fått slita ont - men de har gjort en fantastisk prestation. Bravo kära Kajsa o Ronald!
Så här berättar Kajsa i ett mail jag fick i kväll:

Hej,
Det vackraste vi sett! Det största aventyr vi varit med om!

Och så sjuka vi har varit och fortfarande är!

Ronald nådde 5545 m och jag till 5400 m.
Vägen ditt har kantats av gudomligt vackra vyer, men också av rejäl hosta, feber och höjdsjuka. Efter vi skickat förra mailet från Tengboche (fick ni det??) och gick över den fuktiga, kalla heden till vårt 6 gr lodge, fick Ronald feberfrossa. Det gick knappt att ta av honom kläderna och sätta påhonom alla tillgängliga varma underställ som fanns. Svårt också att få ner honom i sovsäcken (han är ju så bredaxlad....). Där lag han och vi andra diskuterade att låta honom ligga kvar där. Han sa matt: Gå Kajsa, det har vi kommit överens om. Men att lämna honom där på detta mycket fuktiga ställe, nej, det skulle jag inte kunnat göra. Dessbättre hade febern gått ner till nästa morgon och vi fick ta en slow grupp längst bak i ledet. Sedan har det bara fortsatt med feber för mig, kikhosteliknande symtom på oss båda, släng av höjdsjuka och vi "visste knappt var vi var". Ronald lyckades få rejäla "se-pa-fan-tabletter-antibiotika" och Diamox (höjdsjukemedel). Jag blev illamående och fick också börja med Diamox. Idag kom vi tillbaka till Namche Bazaar och ett passande studiebesök pa Hillory hospital (4 entredörrar i ett stenhus). Jag gjorde då ett läkarbesök och fick konstaterat luftvägsbronkit och fick 3 st ännu större "se-pa-fan-antibiotika) + särskilda tabletter till natten. Allt för 60 dollar.

Men vi är glada att vi gjort detta och upplevt sa fantastikt mycket - med vacker, häpnadsväckande vyer, människorna, lodgerna, guiderna, toaletterna, maten! Att fötter och knän hållit i alla fall.

Kram till er alla! Som ni förstår har vi mycket att berätta när vi kommer hem och 500 bilder att visa........ t ex den 11 nov, söndag, på em, om vi är hyggligt friska.
Kajsa och Ronald
PS. Hanne och Far - skicka vidare till Emma och Camilla.
PS. Vid varje bönesten (ca 500 st) har vi gått på rätt sida och tänkt på er alla!

Kajsa och Ronald


Vänsterklicka på bilderna så blir de kanske större

2 kommentarer:

 1. STORT GRATTIS till Kajsa och Ronald! Ni är fantastiska.
  Vi förstår att det har varit kämpigt värre.
  Välkomna hem. Vi ser fram emot att höra och se vad ni har varit med om.
  Kramar,
  Anna och Olle

  SvaraRadera
 2. Hej Mårten!
  Jag beundrar Kajsa och Ronald och håller med Dig om att det är en bragd.

  Hälsa dem!

  Hans-Erik

  SvaraRadera