Translate

2007-07-04

I Midsommartid 2007

Så här sa Kajsa i en kommentar till min förra blogg:
Ja, så går det när man utmanar Ödet. Nu har det väl mest varit Säng-Soffa-Sjukhus för den äldre herr´n sen den här bloggen skrevs......... Men vi är glada att du är hemma igen från och nästan ur de 3 S:en. Kramm

Jomenvisst ! Här har jag skrivit senast att man skall undvika de tre ”S:en” Säng-Soffa-Sjukhus också ramlar man själv dit! Fy katten vad den kändes den där Ros-febern som främst drabbade min högra underarm som svällde och blev tjockare än tjockast och 40 gr feber i två dagar tills dottern Anna resolut tog mig med ”liggtransport” till akuten på St Göran veckan före midsommar. Närmast skulle man kunna säga att jag kände mig som ett – förlåt det förskräckliga uttrycket – ”utsk–tet äppelmos”. Men där på St Göran blev jag snabbt omhändertagen och ompysslad av ett antal unga duktiga, kunniga, charmiga vårdare av olika kategorier och funktioner som den förtjusande Michaela på akuten och Tito, Staffan, Gabriella och nattängelen Kassandra som kom med lindrande mediciner när det kändes som värst - för att bara nämna några namn uppe på avd 32. Livsmodet återvände!
Att jag sedan fick rumskompisar som Karl George – en blont skäggig livsfilosof - och den alltid glade lille busschauffören Anton från Ungern bidrog absolut till att livsandarna växte.

Jag kunde komma hem och vara med på ”årets bröllop” i Tyresö kyrka mellan barnbarnet Mikael och hans vackra flickvän Linda – ett hejdundrande bröllop!


Här passar jag på att fira och säga Grattis till två födelsedagsbarn – lite sent kanske men bättre sent än aldrig eftersom jag inte varit särskilt skrivkunnig på sista tiden..
Den 23 juni fyllde mitt äldsta barnbarnsbarn Mira 7 år och därmed ”skolpliktig” eller en ”förstagluttare” till hösten. Jag hann faktiskt med att äta födelsedagstårtan med henne redan den 17/6.


Nästa födelsedagsbarn att fira är ”lilla Krusidull” som hennes mormor en gång för 50 år sedan döpte henne till när hon besökte Rossö som nyfödd i juli 1957.
Grattis Maria i Grebbestad som fyllde 50 år i går!!! Jag önskar att jag varit med! (Foto Beata 1957)
Och Maria och alla ni andra i vår stora familj! I dag är det den 4 juli och för exakt 100 år sedan fyllde din och allas vår Mormor/Fami, Maj/Maria, 18 år! Några dagar före - i midsommartid 1907 – hade hon och Nils för första gången träffats vid den berömda ”potatisbacken” i Ammarnäs, nio mil väglös terräng norr om Sorsele. Ett möte som resulterade i:
6 barn
12 barnbarn
32 barnbarnsbarn
30 barnbarnsbarnbarn varav Ylva är äldst och Sirius och Frida Karolina är yngst och ”Femman” snart på ingående!

Något att tänka på!

4 kommentarer:

 1. Hej morfar!! Hur är det med dig? Här är det bara bra i alla fall :)

  Kraaaaaaam

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Skönt att du är på bättringsvägen och till och med kan fara på utflykt. Ta väl hand om dig!
  Stor kram,
  Anna

  SvaraRadera
 3. Käraste morbror Morten, inte gör det något att din hälsning kom något sent. Så firad som jag blev i måndags är det bara bra att jag får lite spridning på det. Jag vet precis vad du har gått igenom. Har också haft ros, i min armbåge, och fy vad jag var sjuk. Var väl 16 så jag behövde inte läggas in, men feber och ooooont hade jag. Har just kommit hem Efter 2 dagar i Göteborg, där jag har agerat slöjdhandledare i förorten Bergsjön. Vi har varit där i 5 dagar och träffat ca 100 barn och tillverkat hopprep med dem. (jag var med 2 av dessa dagar alltså) En mycket rolig och intressant erfarenhet. Massor av kramar Maria

  SvaraRadera
 4. Maria i malmö08 juli, 2007 10:55

  Hej Morten!!

  Här nere i malmö är humöret på topp fast aningen mycket regn just nu. Men det finns faktiskt en fördel med regn på semester (har bara haft en dag än så länge men nu väntar 4 härliga veckor), och det är att man hinner med en massa saker som har blivit lidande här hemma. Som att göra lite så renoveringar,som man inte har tid till när man jobbar=)..

  Hoppas du får en bra sommar..

  Maria

  SvaraRadera