Translate

2006-08-09

Surströmming – helt Á propå och utan krusiduller!

I går blev jag bjuden att äta middag med vännerna Marianne o Ingvar i kvällssolen på deras stora sköna terrass i Huddinge. Jag andades mycket försiktigt fram en fråga om kräftor eller ännu hellre surströmming? Jo minsann - hemma hos Thörns stod surströmmingsburkar på lut och Ingvar skickades ut att inhandla mandelpotatis, morfars brännvinsost och själv tog jag med blåbär och hallon från torget och åkte ut.
I väntan på potatiskok berömde jag avundsjukt deras spritt nya kök i körsbärsfärg och ett väldigt elegant kyl o frys i polerat stål. Som kronan på verket fick jag prova den nya sladdlösa datorutrustningen.
Darrhänt av stundens betydelse fick så jag äran att öppna första burken och den härliga doften spred sig över nejden lockande till sig traktens getingar och flugor. Men vad gjorde det – premiär för surströmming!
Till efterrätten fick jag tillfälle att visa värdfolket hur man äter färska blåbär o hallon. Fru Marianne hade tagit fram flata små efterrättstallrikar men jag beordrade fram djupa tallrikar, mjölk, socker och hårt bröd. Ingredienserna och tillvägagångssättet accepterades.
Tåget hem gick som en dans!
Tack för senast kära marianne och Ingvar!

1 kommentar:

  1. Så roligt att det blev surströmming, som vi talade om häromdagen. Nu har jag äntligen tillgång till dator och tid att läsa flera av dina bloggberättelser, som alla är lika härliga och fina att ta del av.
    Stor kram!

    SvaraRadera