Translate

2006-03-11

Söndagsglädje


Vasaloppssöndagen blev jag uppringd av barnbarnet Caroline som frankt förklarade att hon skull komma över till mig och äta söndagsfrukost hos mig. Vi skulle senare på dagen åka ut till Tumba och fira äldsta barnbarnet Mattias som fyllde 30 år.
Det blev en mycket rolig och trevlig söndagsförmiddag varvad med Vasalopp och fläskpannkaka i stekpanna till lunch. Den unga vildinnan från barn- och ungdomsåren har växt till en målmedveten, kreativ ung dam med stor humor och medmänsklig värme.

Varför inte låta henne berätta om vår gemensamma söndag. Så här skrev hon om oss i sin egen blogg:
Söndagen är som bekant en slappardag. Jag drog iväg till morfar vid niotiden på morgonen och kollade på Vasaloppet. Eller rättare sagt – morfar kollade på Vasaloppet (nej, han somnade faktiskt inte) och jag läste mina medhavda Cosmopolitan och Veckorevyn. Vid lunchtid gjorde vi i ordning en fläskpannkaka. Riktigt nöjda blev vi eftersom den var otroligt god.Sen var det dags att stuva in oss i bilen och raca iväg till Mattias och Jennie. Mattias är min kusin och morfars barnbarn. Han fyllde år och 30-årspartaj stod på tapeten.
Det är alltid kul att köra rally med morfar. Jag tror han tycker om det. Han säger i alla fall inget om att han inte gillar det. Vi gjorde St Eriksplan – Tumba på 7 minuter.Väl framme fann ordet släktträff sin rätta bemärkelse:
*Jag hamnade i ett långt samtal med Beata (morfars syster) om mobiler och datorer. Hon ogillar att all reklam hänvisar till hemsidor eftersom hon inte har någon dator. Jag förstår henne, jag hade inte heller tyckt om det om jag var i samma situation.
*Moster Anna, Ronald, Morfar och Mattias for omkring, likt turistande japaner, och fotograferade för fullt. Inte en handling fick gå om intet i dokumentationen och alla skulle fotograferas jämte alla.
*Mickekusinen roffade enligt rutin till sig min mobil och började ladda ner diverse program och spel. När jag fick tillbaka den var den inte som innan, så jag fick be vår tekniker Joel att ta en titt på vad Micke ställt till med.
*Peterkusinen försökte övertala mig att köpa den sista biljetten till nästa helgs technokryssning. Visst skulle det vara superkul, men när jag frågade var jag isåfall skulle sova blev svaret i "killrummet". Tack, men nej tack.
*Mina tvillingkusiners flickvänner, Linda och Pernilla, befann sig närmare i chocktillstånd av allt fotande och blev sittandes ett bra tag med smilet upp till öronen. När fotograferandet lugnat sig hamnade de i vanlig ordning i en diskussion kring gårdagens uteliv och nästa helgs ovannämnda kryssning.
*Mamma sprang mest omkring och kramade alla kusinbarnen och påpekade gång på gång att de var så gulliga så man bara ville lyfta upp dem och krama dem.
*Morbror Olle var väldans stolt över att ha varit barnvakt åt sina tre barnbarn under gårdagen och berättade med inlevelse om hur de hade lekt i parken, målat, ritat, busat och ja - you name it…
*Mattias fru Jennie hade fullt upp med den yngsta sonen som bara ville ha mer och mer glass. Dessutom är Jennie gravid med fjärde barnet, så snart besitter familjen ett helt curlinglag :)

Här är iaf mitt bidrag med bilder från den ”glada och stimmiga födelsedagen":

Mattias 30 år

Ätandets svåra konst!!

Flickvännerna Linda o Pernilla t.v. Bröder t.h.Slutligen lille Castor med mamma Jennie

Avslutningsvis kan jag hälsa från Cecilia Sjöfararen som ni kommit hem till vardagen igen. Så här har hon mailat mig:
hejsan morten!
Nu har jag kommit hem, varvat ner och till och med hunnit vara i skolan en dag. det är konstigt att komma hem till all snö och kylan framförallt. jag kommer ihåg hur jag i några svaga ögonblick nere i värmen utryckte min stora saknad av kylan, vilket jag inte gör nu. jag längtar efter värmen! har varit inne på din blogg och kollat, vad kul att du har lagt upp mina texter där, och det är ett roligt sätt att ta del av din vardag. min vardag är att börja skolan och sammanställa all fakta vi har fått ute i världen. bla om mangroveskog, kap verdes energisituation, kvaliten på skolor vi har besökt. nu gäller det att sammanställa allt. det är lite jobbigt. vi började skolan i torsdags, och det var så himla kul att träffa mina klasskompisar efter 1½ vecka ifrån varandra. på fredagen var jag hos tandläkaren i uddevalla, jag var tvungen att åka från öckerö vid 7 för att vara i uddevalla vid 10. det är en liten bit att åka. jag ska (äntligen?) få mina tänder fixade. jag kan nämligen inte bita ihop ordentligt med framtänderna, så nu ska jag först få tandställning i ca ett år och sen ska jag oppereras(!). allt för att få ett så snyggt leende som möjligt... nej, nu ska jag ta och gå och lägga mig. imorgon ska jag städa mitt rum så att det är snyggt när jag åker till öckerö. jo jag hade Unn på besök här ett tag, hon kom fredag förra veckan och åkte hem i onsdags. det var jättejättetrevligt att träffa henne igen. sov så gott! vi hörs. kramar cecilia

Söndagslunch

2 kommentarer:

  1. Vad mysigt ni hade det!!! Hade också velat vara där! Hahaha morfar du har rätt med glassen och Peter:) massa kramar

    SvaraRadera
  2. En härlig beskrivning både av dig Far om besöket av Carro och sen Carros text om alla oss födelsedagsfirare! Det känns som om man ser en film där vi spelar olika roller. Kul! Och snart kommer vi hem till dig Carro och gör detsamma!!!!!

    SvaraRadera