Translate

2006-03-18

Min Maj

För fem år sedan den 30 mars 2001 dog min Maj – älskad hustru och livskamrat under 54 underbara år tillsammans. Mars månad är en sorgens månad för mig. Jag minns hur dagarna då gick – mellan hopp och förtvivlan. Så här skrev jag inför första årsdagen efter hennes bortgång:

SOV PÅ MIN ARM – MIN ÄLSKADE
Jag ser på ditt foto
Du är du alltid med ditt vackra goda leende och glada glittrande ögon.
Jag ser och känner att du älskar mig
Sov på min arm – Min Älskade – Jag älskar dig.
Tänk, minns du, 3 januari 1947. Vi möttes på perrongen på Neglinge station – inte så långt härifrån - jag blev blixtkär när du kom som ett yrväder mot mig – glad och alltid så förväntansfull!!!
Just nu i dagarna är det ett år sedan – den 25/1-01 du gick på din sista fest tillsammans med vännerna – Helge 75 år.
26/1 SISTA DANSEN på Tellus hos favoriten ”Sotarn” Sista dansstegen…. Jag grät när jag såg hur du stannade av. Åh min Maj! Ändå förstod jag inte allvaret!!!
Du ville ingen läkare – först 75 år med alla dina vänner – Go’vänner festen den strålande där du öste ut din charm och glädje ut över oss alla som var med – sedan Österrike och Stilla Natt-byn.
Jag tror du kände på dig att något snart skulle ske men du ville leva livet till sista minuten med oss alla – och det gjorde du verkligen!
Sov på min arm - Min Älskade
Den 28/1, söndag, till sjukhuset med Kajsa och Ronald.
Leken – din underbara livslek – allt vad du gett mig under 54 år – från den 3/1 1947 tills nu och allt framgent skulle så småningom slockna. Du visste det – men inte jag – jag ville inte förstå.
Sov på min arm – Min Älskade
Du visste och förstod vad svaret betydde som den där kloka geriatrikerläkaren kom med efter att hon beordrat röntgen av ditt huvud - tumören!
Åh Min Maj. Det var den du bar inom dig hela sommaren och hösten.
Så modig du var när vi till slut fick besked den 28 januari.
Sov på min arm – Min Älskade
Våra tre underbara och intensiva februariveckor tillsammans hemma – allt skulle ske och göras – och många framtidsplaner –Älvsjömässan – årsmötet i Husq med omval.
Tre alltför korta slutveckor i mars –Åh Min Maj
Sov på Min arm - Min Älskade – Jag saknar dig oändligt –Sov Gott min Älskade


Den här lilla "biljetten" skrev Maj till mig den 14/2 2001Nu efter Fem år känner jag samma vemod och längtan.

6 kommentarer:

 1. Hej min älskade favvomorfar! Du skriver så himla fint om mormor... Hon var verkligen allas vår solstråle, det vet alla som träffade henne. Och vi saknar henne så enormt... men jag vet att hon har det bra där hon är nu... älskar dig massor, kramar Camilla

  SvaraRadera
 2. Blir helt tårögd när jag läser vad du skrivit, så fint. Det är verkligen äkta kärlek.

  Mvh
  Maria i Malmö

  SvaraRadera
 3. Kram Far!! Så fint du skrev då, liksom nu. Tårarna trillar när jag läser din blogg. Med stor ömhet läser jag också Mors lilla lapp till dig. Så mycket kärlek mellan er! Krammmmmmm

  SvaraRadera
 4. Käraste Far! Jag kramar om dig och tänker på er båda när jag läser din kärlekspoesi som var på riktigt! Tänk att hela fem år har gått med både stor saknad och mycket nytt i livet; ibland svårt och ibland så härligt. Kämpa på, vi finns alla runt omkring dig, också Mor, det vet du!

  SvaraRadera
 5. hej du har en fin och intressant blogg jag brukar läsa den i bland

  SvaraRadera
 6. Morten, jag brukar också läsa Din blogg då och då och det känns som att jag olovandes läser någons dagbok. Detta blogg-inlägget har jag läst ett par gånger och varje gång har jag tänkt att jag ska skriva en kommentar men det har kännts som att vad jag än skriver så är det inte tillräckligt för att beskriva hur rörd jag blir över vad Du skriver.
  Du får mig att tro på att kärleken finns, inte tal om annat.

  SvaraRadera