Translate

2005-11-30

Ett första stapplande försök

Framför mig i skrivbordsrutan läser jag nu Mortens Blogg stavat med två " g" - så nu vet jag det. Det är mitt söta och käraste barnbarn Camilla (alla mina fem barnbarn är mina "käraste - så har jag fått detsagt) som uppmanade mig att skaffa en blogg. Nu har hon i dag konstruerat fram en sådan sida åt mig och en lång rad instruktioner hur man gör.
Få se, nu har jag startat så det är bara att fortsätta. Bakom min rygg där jag sitter vid mitt skrivbord surrar en borrmaskin. En rörmokare och jag har nyligen slängt ut badkaret så att jag får plats med en tvättmaskin och en duschkabin i mitt liilla badrum - för det är verkligen litet. Tidigare körde jag tvättmaskinen ute i köket, vilket kan vara riskabelt om det inte finns en golvbrunn och man börjar bli lite glömsk.
Jaha så nu är man ute i den stora, stora cybervärlden så det gäller att jag skriver ngt vettigt om nu ngn skulle halka in på min bloggsida.
Camilla har redan hunnit presentera mig härintill med fina ord om sin morfar. För numera är jag väl först och främst en morfar. Från den sidan av mig blir det nog en hel del nedskrivet här i bloggen. För att inte tala om de tre små barnbarnsbarnen som har börjat bli bekanta med mig och jag med dem. Ett och annat smultronställe får jag väl berätta om också.
Att blogga är ju att skriva ngn sorts dagbok och alltid kan man passa på och smälla i ngn om hur sunt och exemplariskt en singel som jag lever och uträttar vad beträffar mathållning, spisvård, dammsugning och en och annan vild fest.
Varför inte låta mina barn beskriva mig när de är som välvilligast:
Kajsas tal den 3/1 2004
Hans Morten Nils

Helskön Far, Svärfar och Morfar
(lätt)Att ta med på resor t.ex. till Grekland
Njuter av historia och vetenskap
Somnar var som helst, när som helst – Squaredans

Mailar ofta och gärna – (kan allt om internet och bankaffärer på nätet – en riktig datafreak)
Orakad nu för tiden (litet)
Retar sig ytterst sällan på något
Trygg, Tolerant
Envis som få, näst intill tjurskallig
Njuter av hav klippor och natur på Lisö och Rossö

(En riktig) Nattuggla (tittar man noga så ser man att mailen ibland är skickade 01:59)
(försöker) Imponera på damerna i gymet
Lever på hemlagad ärtsoppa och gravad lax
(ganska) Snygg också

Nu när du fyllt 80 år får du göra precis som du vill!!
Vara upp på nätterna och lägga patiens, slarva med gymnastiken, äta ärtsoppa även den 7e dagen, låta skägget växa. Du är vår trygga punkt ändå. Vi älskar dig ändå!

Dessutom
Klok
Naturligt åldrad
Uttrycksfull
Tokrolig

Viket skulle innebära att han är en riktig Knutte!
Jaha där har ni mig. Finns det ngt mer att tillägga eller.....


3 kommentarer:

 1. Härligt, vad duktig du är!!! Och vilket fint tal jag skrev/höll. Är riktigt imponerad själv. Men allt stämmer fortfarande........
  Krammmm

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Nu har jag också hittat hit och lämnar ett litet avtryck om att det är en jättefin blogg.
  Och att Kajsas tal fortfarande gäller och är så bra!!!
  Kram,
  Anna

  SvaraRadera
 3. Åhh morfar!!:) Gud vad jag är stolt över dig, jag sitter här borta i London och ler stort! Du är så himla BRA!!! Inte ett endaste dugg behövde du hjälp med att logga in och publicera inlägg och gud vet allt... Om du vill får du gärna ringa mig i morgon efter kl 4. Då slutar jag skolan och skvallrar gärna lite över telefon med dig. MILJONER KRAMAR FRÅN CAMILLA

  SvaraRadera