Translate

2014-08-28

En solskenshistoria......

......Ronald o jag kamperar rätt bra över huvud taget utom när jag enligt honom "klickar klåfingrigt o vårdslöst"  - enligt mig själv "söker mig insiktsfullt o skickligt" ut i cybervärlden via datorn  - i synnerhet när det var hans dator jag lånade.
Nu är det så att jag sedan jag flyttade in i nya Tusculum skaffat mig en egen bärbar dator med eget bredband. Det är alltid spännande att få starta en sprillans ny dator och leka fram nya appar och program även om man ibland får tänka efter vad var det man gjorde senast - ja ni vet det det där om "tröskelefekten" på äldre dar - och sen gäller det ju att hålla sig vaken och inte somna mitt i en  s.k "mening/tangentförflyttning"!
Nåväl det var frid o fröjd med nya datorn tills ngt hände - jag var utloggad och kom inte in - Den gode Ronald hade kanske rätt - var jag för gammal för datorn - trött och gammal!!!
Jag testade i timmar alla tänkbara lösenord - Men nix Obevekligen utloggad.
Det var bara att krypa till korset och ödmjukt fråga om han hade ngn idé hur lösa inloggningen.
Jag berättade om mina otaliga försök - jag kunde skriva bokstäver men inga siffror!!!
Då tittade han medlidsamt och vänligt på mig och sa: "Num Lock var inte påslagen"!!!!! Tablå!!!!
Nu borde hela min datorvärld rasa i spillror. Men jag inser nu att jag är inte den smarta datorknutte jag tyckte att jag var och det är bara att inse "Att Gammal Man Gör så Gott Han Kan!....eller hur?
Det här är en märklig bildserie som jag plötsligt hiiade på Picasa
Gissa varifrån/när bilderna är tagna!


1 kommentar:

  1. Det var en skön historia.
    Det är inte lätt i datavärlden tycker också jag.

    SvaraRadera