Translate

2014-05-25

1938 började jag praktisera med sommarjobb i Väg och Vatten .......

.........och stod och tjärade plank för ett bygge på en småbåtshamn i Bällstaån i Sundbyberg. Innanför ett staket intill låg då Marabou chokladfabrik och under lunchrasten kom soliga dagar flickorna som fyllde chokladkartongerna ut i trädgården. Det hände att de kom fram till staketet och till den litet runde, nertjärade grabben och kastade till honom några chokladbitar. Samma sommar fotvandrade vi ner till Tullgarn för att vara med i Tullgarnslägret bland massor av scouter från när och fjärran.(Utdrag ur FanHist)
76 år senare har jag nu stått/suttit och målat 8 m långa vägg paneler som skall täcka den nya "gäststugan/Tusculum" som nu tar form ute hos Kajsa o Ronald i Vemlinge - "ingenting är nytt under solen"!
Några pralinkastande unga damer finns minsann inte tillstädes i dag utan möjligtvis ett o annat  ur facebook uppsnabbat "Bra! Kör hårt!"....
 .....och det är det jag försöker göra.i den sköna rena luften därute i Vemlinge - dessutom passade jag på att fotbada i sjön Erken - ett första dopp i år! Det ni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar