Translate

2014-01-12

Min syster Beata berättar:

Morten, du skriver i bloggen om alla dina släktingars bedrifter, om dig själv, din nära familj, utgjuter sig om dina egenskaper. Nu är det min tur som en av dina storasystrar, 3 år äldre - att skriva något om min lillebror Morten. Vi har varit överens om att vår tidiga barndom var kärleksfull - ömsint - varmt trygg i en familj med Far o Mor och syskonen Gunnar, Bibi, Bengt-Magnus, Beata, Morten och MajLis. Våren 1932 när du Morten var 8 år och jag 11 år gick allas vår gemenskap i spillror och familjen kastades ut åt olika håll med alla våra känslor - tryggheten bortblåst - övergivna var och en. Vi små blev placerade hos släkt och vänner. I många år hade du och jag ingen kontakt. Minns en underbar vandring i Lidaskogarna. Vi sökte och fann "paradiset"!
Vi råkades glimtvis i våra fullvuxna liv. Fyllde var och en med familj och arbete på olika platser. Jag lärde känna din Maj, Anna och Kajsa, deras barn - Norrbackagatan 4 i nutid - på äldre dagar till gemenskap. Samvaro - goda måltider - samtal - minnen - historia och trygghet.
En av mina lyckor är din vänskap med Ronald, barn och barnbarn - frisk luft i Roslagen. ANDAS! Du är den i min familj jag skulle kunna bo samman med.
                                                                                       Jag älskar dig
                                                                                            Beata
PS Några år före ditt Tusculum i Vemlinge var du med Stefan på Rossö, där fanns havet och friska vinda
r, eld och klippor DS

2 kommentarer:

  1. Ja söta söta Beata! Det är så kul att ni har kontakt nu!

    När jag såg bilden så tänkte jag "nej nu har han fått fel bild, det där är ju Bibi!!!!"

    Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, så fina ord, Beata!! Och du har för mig alltid varit en förebild och en viktig person som lärt mig om tillit och trott på mig och fått mig att växa. Kram!

    SvaraRadera