Translate

2013-04-10

Lars-Åke.....

......ännu en surögd gubbe på Geriatiken på Sabb där jag nu låg inlagd trodde jag - men hej vad jag bedrog mig - en till sinnet rask yngling på 77 vårar - 78 den 22 april GRATTIS! - sedan 12 år tillbaka "slagrörd" i höger sida av kroppen - kan inte "tala" skriver ner med vänster hand vad han vill ha sagt - och det är en hel del - och måste ha hjälp med det mesta - men vilken kille full av humor och livslust trots svåra handikapp!!! En vecka med honom i samma rum blev en fin bekantskap!!!
När nattsyster Åsa hittade oss i dagrummet nattetid festade vi tillsammans på räkmackor á la Operakällaren och tyckte att livet lekte - sova kunde man göra vid andra tillfällen. Det fanns så mycket att berätta! Ja det var syster Åsa som grejade räkmackorna.
 
 
Ser ni vinglaset på matbrickan?
Jag skojade en dag om att det skulle smaka gott med ett glas vin till maten - vips tröstades jag med att få dricka den röda lingondrickan i det vackra rödvinsglaset - en kul grej!
Tack för senast Avd 81!


1 kommentar:

  1. Hej Morten! Med jämna mellanrum får jag en kasse med div tidningar som min mamma redan läst (återanvändning alltså). För några veckor sedan fick jag en sådan kasse och där fanns bla ett antal Land tidningar och i en av dessa hittade jag reportaget om dig och din blogg. Intressant tänkte jag och la tidningen åt sidan för att så småningom kika lite på din blogg och nu har det äntligen blivit av. Många fina foton att titta på och trevliga texter, som denna om när busgrabbarna satt i dagrummet mitt i natten och festade på räkmackor ;-) Jag är hälften så gammal som du men du verkar betydligt piggare. Det är inte så värst många år sedan jag började använda dator, tyckte det gick alldeles utmärkt utan, men när jag väl börjat bekanta mig med denna apparat och upptäckt tjusningen med att bla mejla och googla förstår jag inte riktigt hur jag tänkte. Trots åldersskillnaden så har vi en del gemensamt. Jag tycker om att gräva i min släkts historia och tyckte att ditt inlägg "Rapport från en brevsamling" (12 mars)var väldigt trevlig. I tidningen Land läste jag att du gärna lyssnar på Sofia Karlsson vilket händer att även jag gör ibland. Så, tack för en trevlig blogg! Mvh Maja i Hälsingland

    SvaraRadera