Translate

2012-10-13

Till sjöss och sedan "drog vi ett strå till stacken"

I onsdags tog vi färjan från Grisslehamn och seglade ut på Ålands hav för lunch och bunkring till kommande kalas.Plötsligt var den tomma vänthallen full av  busslaster med pensionärer alla försedda med tomma  ryggsäckar, kärror o väskor - det var fler som ville bunkra upp sina förråd  Att till  fots ta sig in i fartyget i  långa och branta korridorer bara det var en sportbragd för vinglig och skröplig pensionär men Ronalds starka arm var till stor hjälp. Och så var kommersen i full gång. Där fanns mycket att välja på i färjebutiken.Vi åt lunch med pannbiff i kantarellsås på hemvägen.
  Det var inte bara pensionärer ombord. Den här unga damen försökte jag få ett leende av men hon var hårdflirtad. Det var en klok flicka!

Tillbaka till Vemlinge var det dags att ta itu med den andra stora rishögen efter vårens granfällning. Men nu hade vi lärt oss läxan och startade med en bädd av tidningar och torr ved bredvid rishögen - en eldhärd som sedan matades från rishögen. Det var ett tungt arbete att flytta riset från den gamla högen till den nya eldhärden och det var tack vare  Ronalds ihärdighet som vi klarade eldningen på en dag utan brännbara vätskor - men med blästerluft från en luftpump - Tjohej vad det brann!!!

Fredag morgon var allt jämnat med marken och askan i tunnan - snyggt och prydligt! Klart för hemfärd!.
Men innan dess kom snickarna med den nya ingångsdörren som nu monterades på plats.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Slit och nöje låter som en bra kombination!
  Nu kan jag på nytt ge en kommentar efter uppdatering av Internetprogram.
  Så enkelt var det!
  Kram, Anna

  SvaraRadera
 2. Och nu har jag kunnat gå tillbaka i tiden och läsa andra kommentarer under året och kom tillbaka till oktober förra året.
  När man tittar igenom allt detta så ser man vilket fantastiskt omväxlande år som du har haft!
  Det händer saker i ett kör.
  Stor kram Far från Anna.

  SvaraRadera