Translate

2011-11-15

Vilket kalas! 60 år och bröllop....

........Nu är de riktigt gifta – Kajsa o Ronald – som bjudit in ett 60-tal personer på ett hejdundrande kalas för att fira Kajsa 60 år i lördags. Plötsligt bad värdfolket om uppmärksamhet och ville att vi skulle lyssna på ABBA-grabbarnas kärlekssång ”Det är vi ändå” med Helen Sjöholm och han Körberg och födelsedagskalaset förvandlades till en bröllopsfest när en vidtalad vigselförrättare tog över och sammanvigde Kajsa o Ronald till äkta makar och Kajsa blev fru Högberg – Wow!!!
Kusinen Kent berättade att han kom precis när vigseln började och trodde att han kom till fel lokal – det var ju inte bröllop utan födelsedag han var inbjuden till – så såg han att bruden var Kajsa och stegade in!
Tänk att jag i den allmänna yran glömde att besöka och fotografera det inrättade ”pysselbordet” för det inbjudna småfolket. Men det har berättats mig att där rådde ett intensivt skapande av olika konstnärliga produkter och sådana ovidkommande händelser som ett bröllop hade man där vid bordet ingen tid för.
För övriga gäster blev det frågesport om brudparet. Jag fick tillfälle att berätta sagan om ”ett hål i väggen” och något om ”Vad är en fröken Bjkn” och systrarna Caroline o Camilla berättade om livet med mamma Kajsa och Ronald och så här löd Kajsas fem budord:
1. Du skola föda dina barn på korv med bröd och fattiga riddare. Ty ingen annan mat har byggt dessa kroppar.
2. Du skola alltid vara emot etablissemanget. Om det så betyder att du alltid ska ha sista ordet på alla möten och vägra vika dig för en omorganisering – så är det alltid du mot de andra.
3. Du skola vara en arbetsmyra. I alla fall fram till och med den sista december för då är bokslutet över… och då börjar ett nytt.
4. Du skola alltid låta omgivningen tro att du tränar och äter LowCarbHigh Fat. Men bullar, godis och potatis kan med fördel intas bakom lyckta dörrar.
5. Du skola inga andra semestrar hava jämte vandringar och cykelfärder. Träningsvärk är en gåva.
OBS Kontaminablandningen av verbet ”skola” i pluralis när subjektet ”du” är singularis!
Snyggt jobbat! Här lite bilder (foto Mira, Anna o ego) i Collage som kan förstoras genom vänsterklick x2
Bordets läckerheter med dragplåstret ”Laxmackan” från det berömda TV4-programmet ”Halv åtta”.

Bröllopet

Övrigt


4 kommentarer:

 1. Hej fran New York! Som vanligt, exelent sammanfattning av handelsen och fina bilder!! Just nu vid Memorial Center, WTC. Tidigare gatt over Brooklyn Bridge. Ikvall ishockeymatch. Stor kram fran Kajsa och Ronald

  SvaraRadera
 2. Toppen med texten och alla foton, som blev så fint samlade.
  Kul att höra från er i NY och få en glimt av vad ni ser, t o m en match!
  Stor kram till alla,
  Anna

  SvaraRadera
 3. Ja det var en riktig fest! Lycka till!

  Superb sammanfattning som vanligt...

  SvaraRadera
 4. Om man nu ville travestera budorden, hade man ju kunna slå upp dem i katekesen och se att det står "Du skall". Eller var det den ironiska generationen som medvetet gjorde fel bara för att ha kul?

  SvaraRadera