Translate

2010-07-12

Blodbad i Tusculum

"....nu blir det lite guppigt sa någon och jag som satt längst fram i flygplanet kände hur det gungade i djupa dykningar......" och plötsligt - jag låg på golvet i mitt lilla Tusculum ute vid "sommarhuset vid sjön Erken" badande i mitt eget blod från ett jack i huvudet. Jag hade helt enkelt somnat sittande på sängkanten och ramlat framåt och slagit huvudet i ett vasst möbelhörn. Klockan var nästan midnatt. Det var bara och knalla upp till stora huset där jag där jag efter ett antal hojtande och ojande vidarebeordrades med bil till akuten i Norrtälje för omplåstring med ett antal stygn i skallen och fick åka hem med ett illande blålila öra som också fick en törn. Ja så går det när man sitter halvsovande med dinglande fötter på sängkanten.
Jag har nu lovat att inte göra så mer! Dessutom har skarpkantade möbler flyttats ur farozonen och ersatts med en bekvämt vaderad stol om jag envisas med att sitta uppe!!

Annars har vi nu med förenade krafter och snillrika lösningar lyckats hissa upp en tung betongring som legat nergrävd och fungerat som vattensamlare och myggcentral. Dessutom fanns det en oro att ngt litet barn kunde ramla ner i ringen. Ev kan husets härskarinna nu använda den som blomkruka modell större. Nästa projekt är rep av den gamla vackra bron över bäcken. Jag återkommer med fotografier i nästa blogg.

F.ö. är det badväder och nu är sommarens första bad avklarade!

2 kommentarer:

 1. Ja vadderade hörn är bättre att ramla mot om man nu måste ramla och framförallt skönare att sitta i....

  Var rädd om dig
  Maria

  SvaraRadera
 2. Hej Far!

  Håller med Maria - Var rädd om dig!!!! Och sitt skönt tillbakalutad när du somnar nästa gång - för det brukar bli så efter ett par boksidor.

  Bra att jag fick förhandsinfo om att allt gått bra och att du blivit väl omhändertagen och omplåstrad. Annars är historien en riktigt dramatisk story.

  Sitter nu på Nynäshamns bibliotek och svettas vid en dator som är lånad för en timme för jobb-mail och lite blogg-hlsn. Sen ska jag se om de har några intressanta utgallrade böcker att köpa. De brukar ha ett bra lager här.

  Vi har lämnat landet-stugans 30 grader och ska handla och äta middag i staden här efter biblioteksbesöket.
  Kram från Anna

  SvaraRadera