Translate

2009-04-13

Hänt i Påsk

Varningens ord rörande skärtorsdagsnatten klingade ohörd med undantag för den välkända signaturen”A+A+A:s” kortfattade ”OK” – vad hon nu kan mena med det?
Själv tillbringade jag skärtorsdagsnatten i mtt nya TUSCULANUM v id sjön Erken i Roslagens famn – nu trivsamt iordningsställt med nyinköpt säng av Kajsa och Ronald
Tusculanum? – jag saxar ur Pelle Holms bevingade ord:
Tusculum: efter stadenTusculum i närheten av Rom där förnäma romare hade sina lantställen (eg. tusculanum = lantställe i Tusculum)
Se mitt Tusculanumcollage:

Långfredagen – pinnplockning, städning i trädgård och målning av nyinköpt hörnbokhylla i skönt vårväder.


Påskafton – klankalas ute i Täby hos K+R som bullat upp med lamm och lax och tårta
Påskdagen – skattedeklarerat via datorn och det gick som ett huj med ett gott resultat förhoppningsvis med avbrott för att vinka åt Olle och 500 passagerare som schvissade förbi ute på spåret utanför mitt fönster i ett välfullt ångtåg med vagnar och lokomotv från anno dazumal.
Se här några snapshots
Slutligen Annandagen – Stefan är här och sätter trösklar till mitt nya vackra köksgolv och jag har tagit fram en färsk lax på 3,6 kg som nu legat två dagar i frysen och skall nu fileas och gravas för blivande kulinariska laxmackor i glada vänners lag.


Vänsterklicka på bilderna så förstoras de kanske!

3 kommentarer:

 1. Åh vilka fina collage morfar!!! Jättefint! Och vad roligt att du trivs så bra på landet!

  Kraaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Carro - så fina bilder och collage!! Mysigt att ha dig med på landet! Jag hade i alla fall rejäl träningsvärk efter målningen eller om det var de 10-tal grävtag jag tog vid vinbärsbuskarna.....:) Och tack för smaskig lax och gott, nyttigt bröd på påskafton. Kram Kajsa

  SvaraRadera
 3. Oj oj oj ditt rum i ditt nya TUSCULANUM på minner om ett annat fint rum som din äldre bror har boat in sig i nämligen Bibbis bod på Rossö. De liknar verkligen varandra.

  Det såg ut som om ni hade det riktigt bra.

  Kramar Maria

  SvaraRadera