Translate

2008-09-21

Surströmming i Åmål och och 100-årig slottsmiddag

SPF-klubben Åmåliterna festade på surströmming på fredagskvällen och jag fick vara med.

Tack kära vännerna Ulla och Gunnar Bjkn som bjöd ner mig till Åmål just för att äta surströmming. Det var en glad och aktiv festkommitté som startade upp festförberedelserna på fredagsmorgonen och jag blev satt att vika servetter – 54 st - för så många skulle vi duka för i det vackra klubbhuset vid Åmålsån – ursprungligen en gammal järnhandlarbostad.. I kameran hittade jag det här collaget – vänsterklicka så förstoras bilderna:
På tal om hejdundrande kalas så fyllde vännerna Maud och Mats Lbg tillsammans 100 år som dottern och pingisesset Jeanette ville celebrera med en festlig middag i Edsbergs magnifika slottsgemak beläget i övre änden av Edsviken i Sollentuna. Vad jag förstår har slottet en gång ägts av familjen Rudbeck – en gång toppad av han Olof med sagan om ”Atland”eller Manheim där han yverboret och frankt förklarar att allt ursprung i världen utgick från Skandinavien och att kulturens urhem var Sverige. Som exempel menade han att de grekiska landskapsnamnen helt enkelt var svenska – som ”Peleponesus” som namngivits efter någon ”Pelle på Näset” som en gång i urminnes tider bosatt sig där. – enkelt och lättfattligt i den svenska stormaktstiden.
Iaf fick vi vara med om ett fint och glatt födelsedagskalas som jag tackar för med bifogat fotocollage:

1 kommentar:

  1. Ja jag ser två trevliga nunor som jag känner igen i det nedre kollaget. Anna och Olle. De ser verkligen ut som om de hade trevligt. Hälsa dem.

    På det övre kollager säger jag lyllos! Surstömming e´ gott! Ingen av vännerna gilla det och själv sätter jag mig inte och öppnar en burk. Så kan det vara. Ulla och Gunnar ser också ut att må bra.
    Kram
    Maria

    SvaraRadera